van der Horst

Jeddah vervangt Diriyah - onzekerheid over Thailand

Jeddah Corniche Circuit
Jeddah Corniche Circuit
Hoewel het Formule E-seizoen al sinds eind juli afgelopen is, richten alle ogen zich nu op seizoen elf, dat begin december van start gaat in São Paulo. Zoals elk jaar heeft de organisatie moeite om de definitieve kalender rond te krijgen, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering. De race in Saoedi-Arabië wordt verplaatst van Diriyah naar het Jeddah Corniche Circuit, terwijl de geruchten over een race in Thailand er minder gunstig voor staan dan oorspronkelijk gepland.
Start 2024 Diriyah E-Prix II
Start 2024 Diriyah E-Prix II
Na jarenlange races in Diriyah, het historische stadsdeel van Riyadh, zal de Formule E volgend seizoen naar een andere locatie in Saoedi-Arabië verhuizen. De nieuwe bestemming wordt het Jeddah Corniche Circuit. De reden voor deze wijziging is dat er op de vorige locatie werkzaamheden plaatsvinden, waardoor men nu moet uitwijken naar het Formule 1-circuit. Deze verandering moet nog wel formeel worden goedgekeurd tijdens de volgende vergadering van de Wereld Motorsportraad, die volgende maand plaatsvindt. Daarmee komt er een einde aan zes edities van de Diriyah E-Prix, waarin Sam Bird, Nyck de Vries en Pascal Wehrlein elk tweemaal als winnaar uit de bus kwamen.

De plannen om voor het eerst een race in Thailand te organiseren, lijken echter minder rooskleurig. Volgens The Race was de Formule E geïnteresseerd in een race in het Aziatische land, en CEO Jeff Dodds voerde in maart dit jaar nog gesprekken met de Thaise premier Srettha Thavisin in Parijs. De aankondiging van een race in Chiang Mai leek zelfs dichtbij, maar politieke onrust gooide roet in het eten. Twee weken geleden werd Thavisin afgezet als premier en opgevolgd door Paetongtarn Shinawatra, wat de kans op een race in Thailand aanzienlijk verkleint. Een vergelijkbare situatie deed zich vorig seizoen voor, toen een race in Hyderabad werd geannuleerd vanwege politieke problemen in India.

Foto's: Racing International Photography - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 5 september 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons