van der Horst

Omloop: Cherain leider na openingsdag

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain leidt na de openingsdag van de Omloop van Vlaanderen. De Belg heeft een kleine bonus op Jos Verstappen.
  • Skylimit Events
De nachtproeven zorgden voor minder verrassingen dan de openingslus waar zowel Belgisch kampioen Maxime Potty (Toyota) als BK-leider Niels Reynvoet (Skoda) zich lieten betrappen op een kostbare fout. Dat geeft Cédric Cherain (Hyundai) duidelijk vleugels want de Waal kan een enorme zaak doen in de strijd om de titel. 

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Cherain moest op het einde van de openingslus de leiding even laten aan Jos Verstappen (Skoda) maar nam in het donker het commando weer over. Het verschil op de Nederlander blijft echter heel beperkt, tot 1.3 seconde. 

Vincent Verschueren (Citroën) is derde en volgt na een mindere start, goed het tempo van de twee koplopers. Hij tikt aan op een kwartminuut van Cherain.

Bjorn Syx (Citroën) is vierde op ruim een halve minuut. Nicolas Stampaert (Skoda) besluit heel knap de top vijf. Bij de GT's is er geen kruid opgewassen tegen Gunther Monnens die algemeen als tiende rond rijdt. Reynvoet is inmiddels tot op een kleine minuut genaderd van de top tien, en kan dus mits wat geluk alsnog wat punten sprokkelen zaterdag.

Morgen zijn er nog vijftien proeven. De winnaar rijdt even over half negen het eindpodium op.

foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons