van der Horst

992 Endurance Cup: Max Kruse Racing op pole - Belgium Racing snelste in Pro-Am

Max Kruse Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Max Kruse Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
De kwalificaties voor de allereerste Michelin 992 Endurance Cup powered by Porsche in Spa zijn afgerond, en het is de Max Kruse Racing #8, bestuurd door Tom Coronel, Jan-Jaap Van Roon, Paul Meijer en Benjamin Leuchter, die vanaf poleposition mag vertrekken. Met een marge van twee tienden van een seconde hield het team de sterke line-up van Mühlner Motorsport #4, met onder anderen Jeroen Bleekemolen, achter zich. Neuhofer Rennsport behaalde gemiddeld de derde snelste tijd. Ook Belgisch succes: Belgium Racing start morgen vanaf de vierde plek en was bovendien het snelste team in de Pro-Am-klasse.
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Jan Lauryssen, Dylan Derdaele en Sascha Norden wisten zich uitstekend te weren in het sterke internationale veld. Ze eindigden net voor de wagen van BLACK FALCON Team48 LOSCH, die eveneens in de Pro-klasse uitkomt. Hoewel ze slechts twee tienden voorsprong hadden op hun volgende concurrent, konden ze toch hun vierde plaats vasthouden. Ze hadden daarbij ook enig geluk, want MRS GT Racing was aanvankelijk het snelste team in Pro-Am. Echter, Madeline Stewart zag haar beste rondetijd in de laatste kwalificatiesessie geschrapt worden wegens het overschrijden van de tracklimieten, waardoor zij terugvielen naar een negende plaats algemeen.

Mühlner Motorsport had nog twee extra auto’s in de strijd, met de #18 en #21 die zich respectievelijk als zesde en zevende kwalificeerden. De laatstgenoemde wagen pakte bovendien poleposition in de Am-klasse. Belgium Racing #98, met Michael Cool, Ghislain Cordeel en Kobe de Breucker, begint morgen vanaf de elfde plaats. H-2-H Racing, de auto die wordt ingezet door NGT, start als veertiende. Speedlover sloot de kwalificatie af op de twintigste positie van de 28 geklasseerde auto's.

Nu is het aftellen naar de race, die morgen om 9:45 uur van start gaat.

Foto's: Len Kutasi



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons