van der Horst

Wayne Taylor Racing trekt terug naar Cadillac

Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Vandaag werd officieel bevestigd dat Cadillac in 2025 naast Jota ook gaat samenwerken met Wayne Taylor Racing (WTR), nadat het team vier seizoenen voor Acura uitkwam. Net zoals in het FIA WEC was deze overstap al geen groot geheim meer, aangezien vorige maand al werd aangekondigd dat WTR de samenwerking met Acura zou beëindigen. Wat echter wel als verrassing komt, is dat WTR in 2025 met twee wagens aan de start zal verschijnen. Action Express Racing blijft daarnaast een vaste waarde binnen het Cadillac-kamp en behoudt een van de bolides. Hiermee zien we dus een uitbreiding op de IMSA-grid.
  • Dreamdrive
Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Net zoals bij Jota was dit een slecht bewaard geheim. Sinds Long Beach in april werd het team van de Zuid-Afrikaan al gelinkt aan een terugkeer naar Cadillac, en dit gerucht werd verder versterkt toen Meyer Shank Racing aankondigde dat het zou terugkeren naar Acura. Wat echter opviel bij de recente bevestiging, waren twee zaken: ten eerste dat zowel Wayne Taylor Racing als Action Express Racing vanaf volgend seizoen de namen Cadillac Wayne Taylor Racing en Cadillac Whelen zullen dragen, en ten tweede dat de naam Andretti uit de titel is verdwenen, ondanks dat WTR nog steeds verbonden blijft aan Andretti Global. Voor Wayne Taylor en zijn team betekent deze stap een terugkeer naar een oude liefde, aangezien zij van 2017 tot en met 2020 al met Cadillac samenwerkten, voordat zij overstapten naar Acura in de hoop ooit naar Le Mans te gaan, een plan dat nooit is gerealiseerd.

Earl Bamber
Earl Bamber
Wat betreft de rijders, wordt verwacht dat de huidige line-up van WTR, bestaande uit Filipe Albuquerque, Ricky en Jordan Taylor en Louis Delétraz, ook volgend jaar bij het team blijft. Bij Action Express Racing zijn er echter wijzigingen op til. Het team neemt afscheid van Pipo Derani en zal naar alle waarschijnlijkheid ook endurance-coureur Tom Blomqvist verliezen, aangezien hij onder contract staat bij Meyer Shank Racing en dus terugkeert naar Acura. Er wordt gespeculeerd dat Frederik Vesti Blomqvist zal vervangen, terwijl er geruchten gaan dat Earl Bamber zowel in het FIA WEC als in IMSA zal racen. Bamber heeft echter nog niet op deze geruchten gereageerd. Al met al staat Cadillac voor een seizoen vol veranderingen in 2025.

Foto's: Wayne Taylor Racing - Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 5 september 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons