van der Horst

24H Zolder: Andres Beers bereidt zich voor op de 24 Uur van Zolder

IC Motorsport by Car Care Peet - BMW E90 325i
IC Motorsport by Car Care Peet - BMW E90 325i
De 16-jarige Andres Beers maakt zich op voor een van de grootste uitdagingen in zijn prille racecarrière: de 24 uur van Zolder. Dit prestigieuze evenement, waar zowel uithoudingsvermogen als teamwerk centraal staan, belooft voor Andres een onvergetelijke ervaring te worden.
  • Skylimit Events
Als jongste piloot van het IC Motorsport-Car Care Peeters team zal Andres, samen met zijn teamgenoten Yana Loeman, Peter Van Delm, Ian Gepts en Cédric Baeten, de BMW 325 besturen in de TC-klasse. Het team heeft tot nu toe indrukwekkende resultaten behaald en staat momenteel eerste in de TC-klasse Belcar Endurance en zesde in het algemeen klassement. Voor Andres betekent dit niet alleen zijn eerste deelname aan een 24-uurs race, maar ook zijn eerste nachtrit op het circuit.

IC Motorsport - BMW 325i
IC Motorsport - BMW 325i
"Ik kijk enorm uit naar deze race," vertelt Andres. "Het is een geweldige kans voor mij om meer ervaring op te doen tijdens de nacht sessies. Ik hoop dat we samen met het team de race goed kunnen voltooien, punten scoren, en vooral veel plezier beleven. Dit is mijn eerste officiële 24-race als 16-jarige, en het betekent veel voor me dat mijn familie, sponsors en iedereen die mij komt steunen, ook een geweldige tijd zullen hebben."

Ik heb op Zolder reeds enkele sprint en endurance wedstrijden met succes uitgereden en het blijft één van mijn favoriete circuits.

 Het evenement biedt naast de race zelf nog veel meer voor de toeschouwers. Vanaf woensdag zijn er tal van activiteiten op en rond het circuit, waaronder een parade in de stad Zolder en vette DJ-parties  rond het circuit. "Er is echt voor iedereen wat te doen," voegt Andres toe. "Ik hoop jullie allemaal daar te zien!"

21-08: Parade
22-08: Qualifying and Superpole
24-25/08: STX Motorhomes 24 Hours of Zolder

IC MOTORSPORT - BMW 325i
IC MOTORSPORT - BMW 325i
Vorig jaar haalde Andres op zijn 16de verjaardag zijn racelicentie op het circuit van Zolder. Dit seizoen debuteerde hij in de BMW 325 in de Belcar Sprint Cup en later in Belcar Endurance Series namens IC Motorsport-Car Care Peeters. Andres wil nog niet veel zeggen over volgend jaar, we hebben zeker ambities met IC Motorsport, we gaan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn, maar ik wil alvast kwijt dat er dit jaar nog enkele testen op het programma staan. Dit jaar nog mooi afsluiten met de 24u en één race in Frankrijk en de finale in oktober in Zolder.

Andres heeft 4 jaar bij DFK De Feyter Kartring team gereden, een perfecte basis voor de autosport blijkt nu!
Andres Beers en zijn team kijken ernaar uit om hun positie te verdedigen en het beste uit deze bijzondere race te halen. Tot op het circuit!

Persbericht IC Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 17 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons