van der Horst

24H Zolder: Convents Racing met vertrouwde BMW 325i

Convents Racing Team - BMW E90 325i
Convents Racing Team - BMW E90 325i
Convents Racing is al heel wat jaren een gekende naam in het Belcar Endurance Championship en ook dit jaar zet het team van lokale man Davy Convents opnieuw een BMW 325i in bij de 24 Hours of Zolder. Qua rijders zijn er weinig verrassingen te noteren, want alle namen kwamen in het verleden reeds uit voor het team uit Heusden-Zolder en bovendien wonen ook veel van de rijders op een steenworp van het circuit. Vader Davy krijgt weinig verrassend het gezelschap van zoon Vincent, terwijl ook Steve Raymakers en Yannick Dupont opnieuw van de partij zijn, net als Dirk Groen. De wagen komt uit in de kleinste klasse TC, die in tegenstelling tot eerder dit seizoen flink gevuld oogt. Heel wat competitie dus voor de Convents-boys.
Kurt Bultinck/Steve Raymakers/Davy Convents/Vincent Convents - Convents Racing
Kurt Bultinck/Steve Raymakers/Davy Convents/Vincent Convents - Convents Racing
"Het is ondertussen mijn tiende 24 Hours of Zolder, dus ik ken het klappen van de zweep", lacht Steve Raymakers in gesprek met Autosport.be. "Mijn eerste start was in 2013, met de B&T RacingLotus Elise waar ik ook het jaar nadien mee startte. In 2015 vond ik onderdak bij Convents Racing en ik ben er sindsdien niet meer weggegaan. Het wordt mijn achtste deelname voor hen, want op de coronajaren 2020 en 2021 na stond ik altijd aan de start met een wagen uit de ateliers van Convents Racing."

Yannick Dupont, Jarne De Meulder, Steve Raymakers en Vincent Convents
Yannick Dupont, Jarne De Meulder, Steve Raymakers en Vincent Convents
"Dit jaar richten we ons op één wagen, maar qua aanpak gaan we niet al te veel sleutelen aan onze gekende principes, we gaan de race goed indelen en hopelijk kunnen we onze prestaties bekronen met een podiumplaats in de klasse. We kennen elkaar, we kennen de wagen en we kennen de wedstrijd, maar we beseffen allemaal dat we ook het geluk aan onze zijde moeten hebben. Hopelijk is dat het geval en kan ik voor mijn tiende deelname de champagne ontkurken op zondagnamiddag!"

Foto's: Marnik Mouchears & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 17 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons