van der Horst

24H Zolder: Atrex Motorsports gaat voor winst in klasse TC

Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Atrex Motorsports, het raceteam rond Atrex Automotive van Peltenaar Evertjan Alders neemt de handschoen op tijdens de komende 24 Hours of Zolder. Atrex Motorsports is geen onbekende in het wereldje van Belgische autosport, maar dan wel binnen de Belcar Historic Cup ‘Powered by St.-Paul’. Wagen en pilotenkwartet zijn dan ook allemaal gerelateerd aan de Belcar Historic Cup. Het team gooit een BMW E36 325i in de strijd en komt uit in de klasse TC.
Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Het pilotenkwartet bestaat uit zaakvoerder van Atrex, Evertjan Alders en zijn vaste kompanen Ben Thaens, Bert Theunissen en Sidney Dieleman. Allemaal piloten die tijdens wedstrijden van de Belcar Historic Cup terug te vinden zijn onder de tent van Atrex Motorsports waar ze ploeg vormen, verdeeld over drie wagens. Het zijn bovendien allemaal toppers binnen hun respectievelijke klasse in de Belcar Historic Cup.

Ook de wagen, een BMW E36 325i, krijgt na de Nürburgring nu een tweede leven in uithoudingsraces op Belgische bodem.

Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Evertjan Alders: “Ondanks onze drukke beroepsbezigheden en de Historic races zijn we binnen het team toch aan de praat geraakt om eens deel te nemen aan de 24 Hours of Zolder. Het kwartet werd snel gevonden en de BMW E36 328i was een logische keuze. De bolide heeft een geschiedenis achter de rug op de Nürburgring en zodoende was het snel beklonken”.

“Maar het avontuur begon in mineur toen de 2800cc motor tijdens een testsessie op Circuit Zolder de geest gaf en we een oplossing moesten vinden. We hebben dan besloten om een reserve 2500 cc in te bouwen. Hierdoor verhuizen we van klasse TB naar klasse TC. Volgens mij zal er hierdoor wat minder druk zijn. We moeten een beetje inboeten op kracht en koppel, maar we gaan ervan uit dat we zullen racen op regelmaat en de mechaniek niet onnodig gaan belasten”.

Atrex Motorsports - BMW E36 325i
Atrex Motorsports - BMW E36 325i
“Het is allemaal een beetje nieuw voor ons, maar we komen in geen geval om het veld te vullen. Onze klasse is goed bevolkt en we willen meedoen voor de knikkers in de klasse en zo hoog mogelijk eindigen in Toerisme algemeen. Onze grote troef is dat zowel ikzelf als Ben, Bert en Sydney het product zeer goed kennen en de wagen zelf een heel goede basis heeft. En indien alles goed meevalt is de kans niet onbestaande om met deze wagen meerdere wedstrijden van lange adem af te werken. De Race Promotion Night zou reeds een optie zijn. Maar eerst de Zolderse etmaalrace tweemaal rond de klok. Ik denk dat we enorm veel gaan bijleren”, besluit een enthousiaste teameigenaar.   

De wagen krijgt het nummer 69 op de flanken.

Persbericht Atrex Motorsports
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 16 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons