van der Horst

Glosso ontvangt BRX

BRX deed Glosso circuit aan
BRX deed Glosso circuit aan
Eindelijk mag het Glosso circuit in Arendonk het BRX (Belgian rallycross championship) ontvangen. De weergoden kwamen tot tweemaal toe aardig roet in het eten strooien daar in de Antwerpse Kempen waardoor er heel wat denkwerk aan te pas kwam om toch maar enkele wedstrijden op de Glosso omloop te laten plaatsvinden.
Na de openingswedstrijd in Mettet en de wedstrijden in Maasmechelen en tweemaal Valkenswaard is het op 8 september eindelijk aan hen. Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van Kristof Bex ( Volvo S40) en Yorick Maeyninckx ( Volvo 242). Beiden piloten geven dit seizoen in de Supernational +2000 duidelijk de toon aan. Bex won tot op heden alle wedstrijden. ( tekst opgemaakt voor de 2e wedstrijd in Valkenswaard) De aftrap in Mettet was al meteen het visitekaartje voor het aankomende seizoen. De rijder uit Heusden – Zolder was onlangs nog te gast in het Duitse Buxtehude ( Estering) voor de laatste wedstrijd van het Rally X Nordic kampioenschap samen met zijn maatje Yorick Maeninckx in de klasse 2WD. Een klasse die je kan vergelijken met de Belgische Supernationals met enkel tweewiel aangedreven wagens maar met duidelijk veel meer vermogen onder de motorkap. Vermogens tot 600pk zijn hier zeker geen uitzondering.  Maeyninckx mocht netjes op het podium stappen wetende dat  de motor na de confrontatie in Maasmechelen stuk ging. Na een snelle operatie bij het Zweedse Motordesign kon The Mean Machine van Maeyninckx alsnog aan de aftrap verschijnen. In de tussenstand in het Belgisch kampioenschap trekt Bex de leiding voor Maeyninckx en Bart Bel ( BMW E30 M3).
 
Bij de Supernationals min 2000 won Steve Volders ( Volvo C30) de openingsrace maar voor de eerste afspraak in Valkenswaard moest hij Martijn Vanhove ( BMW 1M) laten voorgaan. Volders ging in Maasmechelen vol op de trappers voor een nieuwe zege. Het wordt zonder meer uitkijken naar de confrontatie op de Glosso omloop. In de RX3 won Yenthe Putzeys ( Opel Corsa ) in Mettet en de eerste wedstrijd in Valkenswaard. De man uit Alken staat geeft zonder meer duidelijk de toon aan maar moest in Maasmechelen Yves Teelen ( Peugeot 208 ) laten voorgaan. Teelen verscheen niet aan de aftrap bij de seizoenopener maar kwam pas in Valkenswaard en Maasmechelen in actie. Op de Glosso omloop liet hij verleden jaar al zien dat hij snel rond kan gaan.
 
Mark Van Eycken was verleden jaar de snelste op het einde van het seizoen maar ook dit jaar neemt hij in de SuperBuggy klasse weer het voortouw. Van Eycken was in Maasmechelen iedereen te snel af en zou in Arendonk ook best weer eens snel kunnen rond kunnen gaan rekening houdende met achtervolgers Glen Sente en Bjorn Versluys.
 
Bij de Senior CrossCar stond Romuald Demenenne voor aanvang van de wedstrijd in Arendonk er het beste voor. Al voelt hij toch weer de opkomende hete adem van Kobe Pauwels. Pauwels won de wedstrijden in Mettet en Maasmechelen. Thymeo Dor stond voor de wedstrijd in Valkenswaard er het beste voor bij de Crosscar Junior. Antoine Nicolay en Tom Devleeschauwer volgen in zijn schaduw. 
 
De Minibuggy klasse is zonder meer in opmars. De kleinste rijders hebben in deze reeks duidelijk de weg naar het rallycross circuit gevonden. Zo waren er maar liefst dertig inschrijvingen te noteren voor de wedstrijd in Maasmechelen. Daan Spies neemt hier zonder meer de leiding voor Ferre Selleslagh en Danny Van Groningen.
 
Afspraak voor de eerste meeting op de Glosso omloop op 8 september.

Persbericht Glosso



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op dinsdag 13 augustus 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons