van der Horst

8H du Nord: De vakantie is alweer afgelopen voor de 2CV en de C1

2CV Racing Cup
2CV Racing Cup
De leerlingen van de verschillende leerjaren in het onderwijs moeten nog wachten tot het einde van de maand om terug te keren naar hun klas. Maar voor de rijders van de 2CV en de C1 is de zomervakantie al afgelopen! Volgende zaterdag, 17 augustus, worden ze verwacht op het Franse circuit van de Croix-en-Ternois voor een wedstrijd van acht uren, die de start zal aangeven van het tweede deel van het seizoen in de beide competities…
In feite zal de omloop in het departement van Pas-de-Calais, die werd gebouwd in het begin van de jaren zeventig en vorig jaar zijn 50ste verjaardag vierde, zowat de rode draad vormen  voor de rest van het seizoen 2024, en dat zowel voor de 2CV Racing Cup als voor de C1 Racing Cup. Buiten de wedstrijd van 8 uren komende zaterdag, sluiten tweemaal 6 uur het seizoen af op zaterdag 16 en zondag 17 november. Het is inderdaad zo dat dit circuit, met  een lengte van 2000 meter, perfect is aangepast aan de kleine racebommetjes van de Belgische competitie. En een startveld van 34 wagens bevestigt dit alleen maar…
 
2CV Racing Cup
2CV Racing Cup
Bij de 2CV Racing Cup blijft uiteraard nog alles mogelijk in de strijd om de titel! De laureaten van Magny-Cours, de #6 Jassogne Racing Team van Mathieu Devos, Michael Jassogne, Philippe Courtois en Clément Nopère, komen er als leiders in het kampioenschap. De voorsprong op de #33 P4M 1 van Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan, Yes De Kelper en Lino Pecoraro, winnaars in Zolder in het begin van het seizoen, is ondertussen echter geslonken.
 
In het kielzog van de #6 en de #33 zal het team van The Golden Horse, in 2023 ongeslagen, trachten hun eerste zege van dit seizoen te halen! De #14 Golden Horse I van Martin Businaro, Nathan Diffels en Jérôme Halmes, evenals de #16 Golden Horse II van Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette, zullen geen duimbreed toegeven in de regio van de Hauts-de-France en zullen meer dan ooit vastbesloten zijn om de eigen score te openen…
 
Vooraan in het peloton zullen we ongetwijfeld ook de #10 JMCE 10 van Etienne Licops, Patrice Lacroix en Stéphane Bertho, evenals de #4 P4M 2 van Philippe en Maxime Marquet, vergezeld van Dominique Speleers, de #8 VDM Sport van Olivier Renaud en Philippe Bolland, de #20 P4M 3 van Marc De Well, Gérard Schmidt en Théo Lenoir, maar ook de #38 Nous@ussinet38 van Arnaud en Michel Naisse, Ludovic Dubois en Benjamin Trefois.
 
Opgemerkt moet worden dat de #1 JMCE 1, met Léonard Licops, Christophe Hooreman en David Dermont, ook zal deelnemen aan de race... maar met een andere motor, ter voorbereiding op de toekomst. De auto zal niet worden opgenomen in het eindklassement.
 
Twee ‘Classiques’, die dicht blijven bij de seriemodellen, maken de verplaatsing naar Croix-en-Ternois: de #24 TWG Racing Team van Jo Schollaert en Staf Martens, maar ook de Nederlandse #49 Automotive Eendgineering van Vincent Spijker, Marcel Peter en Mihai Chira.
 
Wie wordt het in C1?
 
C1 Racing Cup
C1 Racing Cup
Twee wedstrijden en ook twee verschillende winnaars waren er in de C1 Racing Cup. De leiders binnen de competitie, Damien en Arnaud Lavigne, wonnen in Zolder en volgende zaterdag vormen ze een team met Julien Lefevre-Bauthière op de #204 Kimy Brothers. Hun voornaamste doel wordt het weerstaan aan de aanvallen van de onvermijdelijke #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Lancelot en Maxime Alsteens, die in de Nièvre het laatste woord hadden. In de hogere sferen van het klassement vinden we Thierry Le Leu en Christophe Devis (#264 TC Racing by Kimy RT) terug, evenals Bruno VER (met Frederic George en de jonge Tomas De Backer op de #282 BRV-Racing), maar ook Jentsen en Darragh Adriaenssens in gezelschap van Xilian Bonne (#293 XJD Racinng). Evenveel deelnemers dus die in het oog moeten gehouden worden…
 
Onder de andere favoriten binnen de C1 Racing Cup zien we de #203 MCL Racing Team (De Maeyer-Bedin-Dusseldorf), de #206 BRV-Racing (Van Hecke-Van Mechelen-Van Kuyk), de #220 T3F Racing (Thunus-Fohn-Freches), de #226 Ca Roule (Chambon-Laloux-Cheriet-Loly), de #230 CGS Racing Team (Godinas-Spiertz-Medart), de #231 Gaban Motorsport (Gallina-Van Gorp-Van Laethem), de #250 Les Crash Test (Boveroux-Boveroux), de #255 8KSW Racing (Sordini-Zorza), de #257 Mecaperformance (Cagnina-Demeyer), de #258 Canal Performance (Canal Robles-Gathy-Dessy), de #305 VS Racing (Speeckaert-Van Impe-Leburton-Sanders)… en nog vele anderen!
 
Dat betekent dat het een felle strijd zal worden onder de zon van Croix-en-Ternois. En het zijn in feite twee wedstrijden die wachten op de deelnemers deze zaterdag, met vanaf 9u00 een Qualifying Race van 60 minuten, gevolgd door de eigenlijke race tussen 10u45 en 18u45. Het zal er warm aan toegaan!

Persbericht 2CV Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 15 augustus 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons