van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing jaagt met topkwartet op vijfde zege

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met een tweede plaats en twee opeenvolgende overwinningen in het Belcar Endurance Championship 2024 verkeert Belgium Racing zonder twijfel in bloedvorm. Jan Lauryssen en Dylan Derdaele trekken dan ook als leiders in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap naar de 24 Hours of Zolder met één doel voor ogen: winst! Daarvoor krijgt het duo op de Porsche 911 GT3 Cup #99 versterking van twee bijzonder snelle rijders: Lars Kern en Sacha Norden.

Belgium Racing - Jan Lauryssens
Belgium Racing - Jan Lauryssens
Jan Lauryssen rijgt dit jaar de podiumplaatsen aan elkaar. “We mogen inderdaad niet klagen over onze resultaten dit seizoen”, lacht Jan Lauryssen. “Met o.a. drie podiums op rij in de Belcar is de toon zeker gezet. Toch blijft de 24 Hours of Zolder een gigantische uitdaging, maar we starten beslist niet zonder ambitie. Ik wil deze wedstrijd winnen en ik verwacht dan ook veel van de editie 2024, vooral omdat ik dit jaar mag rekenen op een enorm sterke combitie teamgenoten.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele won de langste race op Circuit Zolder al viermaal en zou maar wat graag een vijfde triomf op zijn palmares schrijven. “De 24 Hours of Zolder heeft dan misschien  niet de internationale uitstraling van andere etmaalraces, maar de race is zo mogelijk wel de moeilijkste om te winnen. Circuit Zolder is een bijzonder technisch tracé dat je geen seconde rust gunt. In die omstandigheden 24 uur racen, dat eist zowel letterlijk als figuurlijk een goed geoliede machine. Met Lars en Sacha in onze rangen, denk ik dat we een zeer homogeen rijderskwartet in stelling brengen.”

Lars Kern
Lars Kern
Ook Lars Kern is beslist geen onbekende voor Belgium Racing, de Duitser pakte in 2019 nog de zilveren medaille met de Limburgse formatie. “Ik ben blij opnieuw te kunnen deelnemen aan de 24 Hours of Zolder met Belgium Racing. Het team vormt steevast een kandidaat voor de zege en dat is ook dit jaar niet anders. Na een tweede plaats samen met Dylan, gaan we alles in het werk stellen om dit jaar de grootste trofee te claimen!”

Sascha Norden
Sascha Norden
Sacha Norden is een nieuwe naam in het team, én in het Belcar-kampioenschap. De jonge Nederlander kan echter bogen op een flinke dosis talent en heel wat race-ervaring met de Porsche 911 GT3 Cup. “Ik betwist dit seizoen de Porsche Carrera Cup Benelux en was in de wolken toen Belgium Racing me vroeg om hen te vervoegen voor de 24 Hours of Zolder. Het wordt mijn eerste deelname aan de Vlaamse etmaalrace, maar de omkadering bij Belgium Racing zorgt ervoor dat we in vertrouwen naar de start kunnen toeleven.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De 24 Hours of Zolder 2024 staat geprogrammeerd op 24 en 25 augustus, met de traditionele parade naar het Heldenplein in Heusden-Zolder op woensdag 21 augustus. Voor Belgium Racing wordt het overigens een drukke periode, want na de zwaarste wedstrijd van het seizoen, zal het team twee weken later ook deelnemen aan de Michelin 992 Endurance Cup. Dat is een wedstrijd over 12 uur op het F1-circuit in Spa-Francorchamps met aan de start uitsluitend Porsche 911 GT3 Cup type 992.


Persbericht Belgium Racing - Foto's: Ollivision, Thomas Smets, Marnik Mouchaers & Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 30 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons