van der Horst

Carlos Sainz trekt richting Williams vanaf 2025

Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr.
Na een halfjaar wachten weten we eindelijk de volgende bestemming van Carlos Sainz Jr.: Williams Racing. Sinds de bekendmaking in februari dat Lewis Hamilton naar Ferrari verhuist, was het speculeren wat de Spanjaard zou doen. Verschillende teams zaten te azen op zijn diensten, waardoor hij een cruciale rol speelde op de transfermarkt. Maar nu is de knoop doorgehakt, Sainz trekt naar Williams, waar hij Logan Sargeant zal vervangen, met een contract voor minstens twee jaar.
James Vowles
James Vowles
Sinds bekend werd dat Hamilton in 2025 naar Ferrari verhuist, was de vraag waar Sainz naartoe zou gaan en dat was al sinds het begin van dit seizoen een onderwerp van speculatie. Praktisch alle teams met open zitjes - en zelfs sommige die min of meer al bezet waren - passeerden de revue, maar Williams met James Vowles leek het meeste moeite te doen. Dit veranderde toen Alpine en Flavio Briatore tijdens de Spaanse Grand Prix openlijk interesse toonden in Sainz. Uiteindelijk is de keuze van de Spanjaard gevallen op het Britse team, een beslissing die ook andere coureurs goed uitkomt.

Omdat Sainz zo gewild was, moesten veel andere coureurs wachten tot hij zijn beslissing bekendmaakte alvorens zij een kans maakten. Nu kan de transfercarrousel pas echt op gang komen. Vooralsnog heeft Sauber/Audi nog een plek vrij, maar ook bij Alpine, Mercedes en RB zijn er nog geen definitieve beslissingen genomen. Dat terwijl de verlenging van Sergio Pérez meer en meer in vraag gesteld wordt. Het belooft dus een woelige zomerstop te worden.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op maandag 29 juli 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons