van der Horst

Spa-Francorchamps: Isack Hadjar wint – Punten voor Cordeel

Isack Hadjar
Isack Hadjar
Isack Hadjar (Campos) heeft op het circuit van Spa-Francorchamps de formule 2 hoofdrace gewonnen. De Red Bull piloot startte als derde maar wist voorbij Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) en Paul Aron (Hitech GP) te geraken om alzo de winst te pakken. Gezien Aron nog in de laatste ronde uitviel en geen punten pakte doet Hadjar een zeer goede zaak in het kampioenschap.
Paul Aron - Hitech GP
Paul Aron - Hitech GP
In de eerste vier ronden van de race kregen we al twee safety car procedures om gecrashte wagens te verwijderen. Eens de race goed op gang ging Hadjar al snel voorbij Bortoleto maar het duurde tot na de verplichte pitstops voordat hij Aron definitief achter zich kon laten. Aron moest ook nog Bortoleto voorbij laten en zette in de laatste ronde zijn wagen aan de kant met technische problemen. Jak Crawford (DAMS) pakte zo alsnog de laatste podiumplaats. Zak O’Sullivan (ART Grand Prix) en Richard Verschoor (Trident) maakten de top vijf vol.

Amaury Cordeel - Hitech GP
Amaury Cordeel - Hitech GP
Amaury Cordeel vatte de race aan van op de elfde positie en verloor bij de start een positie, maar op het einde van de wedstrijd rukte onze landgenoot nog sterk op en wist als achtste te eindigen wat hem vier punten opleverde. Voor hem finishten Zane Maloney (Rodin) en Ritomo Miyata (Rodin) respectievelijk als zesde en zevende. De laatste punten gingen naar Andrea Kimi Antonelli (Prema) en Joshua Dürksen (AIX).

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons