Motorland Aragon: Nieuwe punten voor Strauven, dubbelzege voor Gladysz

Maciej Gladysz
Na een dubbele buitenlandse uitstap naar Portimao en Paul Ricard, was het Spaanse Formule 4 kampioenschap in Aragon opnieuw op eigen grondgebied actief. Maciej Gladysz pakte er twee zeges, kampioenschapsleider Keanu Al Azhari won het afsluitende treffen. Onze landgenoot Thomas Strauven hield vooraan stand en voegde twee top tien finishes toe aan zijn palmares.

Op Motorland Aragon stonden zoals gebruikelijk drie wedstrijden gepland, ééntje op zaterdag en twee op zondag. In de eerste twee wedstrijden was Maciej Gladysz twee keer de beste. De Pool proefde in Paul Ricard voor het eerst van de zege en zette die lijn dus feilloos door. Mattia Colnaghi en kampioenschapsleider Keanu Al Azhari vervoegden hem op het podium van race één, Nathan Tye en René Lammers mochten mee van de champagne proeven na race twee.

Thomas Strauven
In de derde race, vanmiddag, ging de zege naar Al Azhari hij klopte zijn teammaat Griffin Peebles en Mattia Colnaghi. Onze landgenoot Thomas Strauven zat er opnieuw prima bij maar kende pech in de eerste wedstrijd, toen hij zijn motor liet afslaan en als laatste moest aansluiten. De Limburger kwam nog terug naar P17, maar scoorde dus geen punten. Die wrange smaak spoelde hij vandaag weg in race twee en drie waarin hij twee knappe top tien plaatsen liet noteren.

Hij gaat de zomerpauze in als zevende in de tussenstand, met nog zicht op de top vijf van het kampioenschap. Vooraan lijkt Keanu Al Azhari met drie overwinningen en nog eens zes podiumplaatsen op de titel af te steven, al is alles nog mogelijk.

Foto's: Rodin Motorsport & Spanish F4

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op zondag 28 juli 2024.