van der Horst

ERC: Crugnola (bijna) van start tot finish

Andrea Crugnola - Citroën C3 Rally2
Andrea Crugnola - Citroën C3 Rally2
Andrea Crugnola heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van de Rally di Roma Capitale, de vijfde manche van het ERC. Hij haalde het voor zijn landgenoot Simone Campedelli en voormalig Europees kampioen Efrén Llarena.
De openingsetappe ging vrijdagavond naar Francesco Aragno (Skoda). De Italiaan won de showproef nabij het impossante Colosseum in Rome en mocht als leider de openingsdag aanvatten, zaterdag.

Andrea Crugnola (Citroën) nam meteen de leiding over en sloeg in de openingslus meteen een bresje op Simone Campedelli (Skoda) en Simone Tempestini (Skoda). Na de middag smolt zijn voorsprong weg, maar de Italiaan kon alsnog als leider gaan slapen. Crugnola herhaalde op zondag zijn kabinetstukje en reed weer weg van de rest in de openingslus, deze keer voorgoed. Hij won op zondag vijf van de zes proeven en haalde daarmee de winst binnen. Campedelli en de Spanjaard Efrén Llarena (Skoda) mochten mee op het podium, op zowat een halve minuut.

In de ERC-tussenstand blijft Hayden Paddon (Hyundai) leider met 89 punten. De Nieuw-Zeelander werd zesde. Mathieu Franceschi (Skoda) reed naar een vierde plaats en komt zo terug tot op zeven punten van Paddon. Tempestini volgt al een pak verder als derde, met 59 punten.

De volgende manche is de Barum Rally in Tsjechië, volgende maand.

Andrea Crugnola - Citroën C3 Rally2
Andrea Crugnola - Citroën C3 Rally2



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 29 juli 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons