van der Horst

Spa-Francorchamps: Marvin Klein wint - titelstrijd wordt spannender

Marvin Klein - Schumacher CLRT
Marvin Klein - Schumacher CLRT
Marvin Klein (Schumacher CLRT) won de wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup op Spa-Francorchamps. De Fransman vertrok vanaf pole position en hield zonder problemen stand niettegenstaande twee safety car-interventies. Huub van Eijndhoven (Uniserver by Team GP Elite) wist de tweede plaats zonder moeite veilig te stellen. De strijd om de derde plek werd er eentje tussen titelkandidaten Harry King (BWT Lechner Racing) en Larry ten Voorde (Schumacher CLRT), waarbij de Brit er als beste uit kwam.
  • 24 Hours of Zolder
Harry King - BWT Lechner Racing
Harry King - BWT Lechner Racing
Terwijl de top twee afstand nam van de rest van het veld, viel de spanning tussen Harry King en Larry ten Voorde te snijden. Nadat de Nederlander bij de start terugviel, was het de taak van de Brit om hem voor te blijven. Dat lukte hem met verve, al moest hij zijn stek in de slotronden ronde van La Source tot en met Les Combes met hand en tand verdedigen. Hierdoor komt King in de stand tot op zeven punten van ten Voorde. Met de overwinning van Klein bedraagt het verschil tussen de top drie nu slechts twaalf punten.

De rijders krijgen nu rust tot eind augustus, waarna ze in twee weken tijd het kampioenschap afronden met races in Zandvoort en Monza. Augustus wordt dus een spannende maand voor de Porsche Mobil 1 Supercup!

Foto's: Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons