van der Horst

Nürburgring: Yani Stevenheydens neemt de leiding van het kampioenschap in handen

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
De vertegenwoordiger van het RACB National Team sloeg afgelopen weekend op de Nürburgring een grote slag. Met een pole positie en twee zeges op drie wedstrijden, één van de twee na een indrukwekkende inhaalrace op een doornatte piste, verliet de jonge Belg het legendarische Duitse circuit als leider in de tussenstand van het Franse kampioenschap Formule 4.
Terwijl alle blikken op het Circuit van Spa-Francorchamps waren gericht, waar een fabuleuze Grand Prix van België F1 werd verreden, wist een jonge Belg zich op een dikke honderd kilometer daarvandaan te onderscheiden, op een Nürburgring waar dezelfde wisselvallige weersomstandigheden heersten.

“Het begin van het weekend liep niet zoals ik had gehoopt”, stelde Yani Stevenheydens na afloop van de vierde F4-meeting van het seizoen. “In de kwalificaties zette ik een derde tijd neer. Na vijf ronden werd er een rode vlag bovengehaald, waardoor ik de afstellingen van mijn bolide niet helemaal perfect kreeg. De wagen stuiterde nogal. In de eerste race beging ik ook een klein foutje. Door bij het remmen een wiel te blokkeren viel ik terug naar de vijfde plaats, wat uiteindelijk ook mijn uitslag werd.”

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Maar onze landgenoot rechtte de rug en vond in de tegenvallende openingsrace de motivatie om enkele uren later een ware stunt te laten noteren. “Ook voor de tweede race was het nog stevig aan het regenen”, vertelt Yani. “Door het systeem van de omgekeerde startgrid moest ik de race als achtste aanvangen. Na één ronde lag ik al zesde, maar door de tussenkomst van de safety car kon ik aanvankelijk niet verder doorschuiven. Na een goede herstart kon ik op de natte piste evenwel blijven aanvallen en ondanks een losgekomen voorvleugel – het gevolg van een licht contact – kon ik uiteindelijk ook de leiding in handen nemen. Ik reed met vijf seconden voorsprong als winnaar over de streep.”

Start race 3
Start race 3
Op zondag, in betere weersomstandigheden, volgde dan een tweede overwinning. “Mijn op één na beste tijd van de kwalificaties was goed voor de pole en ik kon die ook verzilveren. Een tussenkomst van de safety car veranderde daar weinig aan, want ook nu had ik een goede herstart, waarna ik mijn voorsprong onder controle hield en opnieuw als winnaar over de streep kwam.”

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Door die schitterende prestaties neemt onze landgenoot nu ook de leiding in de tussenstand van het Franse kampioenschap F4 in handen.“Vooraf had ik gehoopt om een deel van mijn achterstand op de Japanner Kato goed te maken, ik ben dus in de wolken met dir resultaat. Ik voelde me uitstekend op de Nürburgring, en er blijven nog drie meetings, negen races dus, te gaan. Er is nog absoluut niets beslist, maar in deze fase van het seizoen is het een heel aangenaam gevoel om de leider van het kampioenschap te zijn.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 29 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons