van der Horst

Jack’s Racing Day: Doorgaan op het elan van Imola voor RedAnt Racing

Dréke Janssen - RedAnt Racing
Dréke Janssen - RedAnt Racing
Volgend weekend wordt in het kader van de Jack’s Racing Day op het TT Circuit in het Nederlandse Assen de vierde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt. Dréke Janssen wordt er de enige vertegenwoordiger van RedAnt Racing, en de Limburger wil er zijn rookiepodium van de vorige meeting in Imola bevestigen.
  • Skylimit Events
Geen Kalle Rovanperä in Assen: de Finse wereldkampioen rally, die bij de vorige meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux zijn allereerste zege in de circuitracerij behaalde, is volgend weekend immers actief op de rallywegen van zijn thuisland, waar hij aan de start van de negende manche van het wereldkampioenschap staat. Tijdens de laatste twee Porsche-meetings van het seizoen, in het najaar op de Red Bull Ring en Circuit Zolder, zal Rovanperä wel opnieuw de kleuren van RedAnt Racing verdedigen.
 
Op het TT Circuit van Assen rust die taak op de schouders van Dréke Janssen. De Cathedral of Speed als een thuiscircuit van Nederlands-Limburger Janssen omschrijven is misschien een stap te ver. Niet alleen liggen de omlopen van Zolder, Francorchamps en zelfs de Nürburgring dichter bij zijn woonplaats, Dréke heeft er ook nog geen meter gereden.
 
Dréke Janssen
Dréke Janssen
“Assen is één van de weinige circuits van de Porsche Carrera Cup Benelux waar vooraf geen testdagen worden afgewerkt”, weet Marc Goossens, team manager bij RedAnt Racing. “We zullen het dus met twee keer veertig minuten vrije training moeten stellen, vooraleer we op zaterdag de kwalificatiesessie zullen aansnijden. Dréke heeft echter wel al heel wat tijd op de simulator doorgebracht, en dat heeft hem heel wat bijgebracht.”
 
De Jack’s Racing Day is aan zijn 25ste editie toe, en is altijd één van de hoogtepunten van het seizoen. Met verschillende monomerkencups – waarvan de Porsche Carrera Cup Benelux uiteraard de snelste is – historic races, superkarts en zelfs F1-duozitters brengt het evenement altijd heel veel volk op de been. Een extra motivatie om goed voor de dag te komen.
 
“Er zijn uiteraard rijders die in Assen een pak meer ervaring hebben dan Dréke”, vervolgt Goossens. “Een Niels Langeveld bijvoorbeeld, met ervaring in de Clio Benelux of de Supercar Challenge. Maar daar staan we niet te lang bij stil. Dréke kwam in Imola – zeker in de tweede race – heel sterk voor de dag, en ik ben er vast van overtuigd dat hij in Assen een gelijkaardige prestatie kan neerzetten.”
 
De races in Assen (op zaterdag om 14u56 en op zondag om 12u38) kan u live bekijken op het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Persbericht RaceMail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 29 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons