van der Horst

JACK’s Racing Day: De Porsche Carrera Cup Benelux trekt voor de vierde van zes meetings richting het noorden van Nederland

Start 2024 Porsche Carrera Cup Deutschland Zandvoort Race 2
Start 2024 Porsche Carrera Cup Deutschland Zandvoort Race 2
Van zomerpauze is voor de teams en rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux vooralsnog geen sprake. Op 2, 3 en 4 augustus is de snelste merkencup van de Benelux immers te gast tijdens het jaarlijkse autosportfeest in het noorden van Nederland, de JACK’s Racing Day op het befaamde circuit van Assen. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus worden er de zevende en achtste race van het seizoen afgewerkt en dat voor volle tribunes. De vaste waarden van Porsche Carrera Cup Benelux zullen in Assen de titelstrijd verderzetten en ze krijgen daarbij het gezelschap van enkele zeer snelle Nederlandse gastrijders. Spektakel verzekerd dus!
  • De Swert Opticiens
Assen is met de JACK’s Racing Day een vaste waarde op onze kalender”, blikt Series Manager Olivier Aerts vooruit op de vierde van zes meetings van dit seizoen. “Het is een wat andere meeting in vergelijking met bijvoorbeeld het FIA WEC, het DTM of de ELMS. Dit is een feest voor de gemotoriseerde sporten, met F1-demo’s, races met GT’s en toerwagens, maar ook snelheidsraces voor motoren en zelfs karting met de razendsnelle Superkarts. Ik denk dat we mogen stellen dat de Porsche Carrera Cup Benelux in dat programma één van de hoogtepunten is en blijft, met wedstrijden op zaterdag om 14u56 en zondag om 12u38. Hoe dan ook, de tribunes zullen vol zitten en het wordt opnieuw tweemaal genieten!” 

Larry ten Voorde - Proton Huber Competition
Larry ten Voorde - Proton Huber Competition
Wat betreft de deelnemerslijst, zien we naast de vaste deelnemers, ook vier gastrijders, waaronder drie snelle Nederlanders. De eerste onder hen, Larry ten Voorde (JW Raceservice), behoeft geen introductie. De tweevoudige Porsche Mobil 1 Supercup-kampioen, speelt ook dit seizoen weer volop mee voor deze internationale titel en komt na de Belgische manche van de Porsche Mobil 1 Supercup  in Spa-Francorchamps recht naar Assen, waar hij vorig jaar tweemaal won. Nog zo’n snelle man is Wouter Boerekamps (PG Motorsport), die een jaar geleden zijn kunnen liet zien en dit jaar opnieuw zal willen presteren. Hans Weijs Jr. (Hans Weijs Motorsport) waagt zijn kans in de klasse PRO-AM, en hij won begin juli nog de beide races van de Porsche Sprint Challenge Benelux in Assen. Een laatste gast is de snelle Duitse rookie Colin Jamie Bönighausen (Bas Koeten Racing). Noteer dat de gastrijders geen punten scoren.

Titelstrijd in volle hevigheid
 
Het spreekt voor zich dat we na de races in Assen nog geen kampioenen zullen kennen, de Porsche Carrera Cup Benelux trekt immers nog naar de Red Bull Ring in september en naar Circuit Zolder begin oktober, maar wie in de prijzen wil vallen, zal in Nederland zeker geen steken mogen laten vallen.
 
Paul Meijer - Hans Weijs Motorsport
Paul Meijer - Hans Weijs Motorsport
In het Overall Championship leidt Hans Weijs Motorsport-rijder Paul Meijer met exact 100 punten en dat zijn er respectievelijk twaalf en dertien meer dan Dirk Schouten (Q1-Trackracing) en Benjamin Paque (D’IETEREN LUXURY PERFORMANCE). Robin Knutsson (NGT Racing) is vierde met 77 punten en het lijkt erop dat de kampioen uit dat kwartet zal komen.

Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Zowel bij de Rookies als in PRO-AM stevenen we op een duel op het scherp van de snee af, met Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance) versus Sam Jongejan (Team RaceArt) bij de jonge wolven, al blijft het uitkijken naar een sterk peloton achtervolgers, met Alexander Reimann (EST1 Racing) in derde positie vóór Jurriaan de Back (JW Raceservice) en Valters Zviedris (Q1-Trackracing).
 
Jules Grouwels - Team RaceArt
Jules Grouwels - Team RaceArt
In de klasse PRO-AM zijn Jani Käkelä (39 Racing) en Jules Grouwels (Team RaceArt) de titelpretendenten bij uitstek. Spannend is ook de strijd bij de teams, met slechts één punt verschil tussen D’ieteren Luxury Performance en Q1-Trackracing. Afspraak dus in Assen voor twee wedstrijden over een half uur plus één ronde!

De vrije trainingen van het weekend in het noorden van Nederland vinden plaats op vrijdag, met telkens veertig minuten vanaf 9u36 en 14u19, terwijl de kwalificatiesessie zaterdag om 9u26 van start gaat. De beide races worden ingezet op zaterdag om 14u56 en zondag 12u38, telkens over dertig minuten en één ronde.

Streaming races: YouTube en carreracupbenelux.com
Live timing: carreracupbenelux.com

Persbericht Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 30 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons