van der Horst

24H Zolder: Geen Zaenen, maar drie nieuwe namen bij TCL Motorsport

TCL Motorsport - BMW M4 GT4
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
Geen Lars Zaenen bij TCL Motorsport tijdens de 24H Zolder, hij focust zich dit seizoen namelijk op de GT Cup Europe, met Q1 Trackracing. Kenny en Gary Terclavers moesten voor de 24 Hours of Zolder dus op zoek naar bijkomende versterking op de BMW M4 GT4 en die werd gevonden in Nicolas Hermans, Ron Vaessen en Kim van Dobben de Bruijn.
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
Nicolas Hermans en Ron Vaessen zijn geen onbekende in het Belcar Endurance Championship. Beide heren kwamen vorig jaar nog uit op de ex-WTCC BMW M3 van AR Performance. De troepen van Arne Reynders ontfermen zich over de BMW van TCL Motorsport en bijgevolg was de link snel gemaakt. Van Dobben de Bruijn is wel een nieuwe naam in de Belcar, de man uit de Lamera cup zal debuteren in de 24 Hours of Zolder.

TCL MOTORSPORT - BMW M4 GT4
TCL MOTORSPORT - BMW M4 GT4
Begin augustus staat er nog een test gepland op Circuit Zolder en nadien kan het team beginnen aftellen naar de 24 Hours of Zolder, waarin het team een ereplaats in de GTB-klasse ambieert. Bij de vorige race - begin juli in Spa - eindigde de wagen op de tweede plaats in de klasse, na de Porsche Cayman van Kenny Herremans en Arthur Peters die dit seizoen de conccurentie overvleugelt. De wagen bevestigde daarmee opnieuw in optima forma te staan, na de zware crash bij de wedstrijd op Circuit Zolder in juni.

Foto's: Thomas Smets, Marnik Mouchaers & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 30 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons