van der Horst

Lucas Cartelle wisselt tussen Cross Car en Clio Cup Series voor de rest van het seizoen

Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
Voor een jonge Belgische rijder die hoopt ooit te kunnen schitteren in de rally, is de leeftijd van 16 jaar niet de gemakkelijkste situatie. Onze competities op de weg zijn slechts toegankelijk vanaf 18 jaar, en dus moeten er alternatieven worden gezocht die zo leerrijk en interessant mogelijk zijn. Dat is de reden dat Lucas Cartelle deelneemt op het hoogste niveau van de Cross Car… en tegelijk ook ervaring opdoet op circuit!
Herinner u dat tijdens de Spa Euro Race, afgelopen juni, Lucas Cartelle alle waarnemers verraste met een gedegen debuut in de zeer competitieve Clio Cup Series. Het was een prestatie die niet onopgemerkt bleef bij het team van Nicolas Milan, de referentie binnen de discipline met een neus voor talent. Ondertussen ging Cartelle de richting van de Cross Car pistes op, en met succes.
 
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
En zo kon Lucas in het kader van het Europese kampioenschap XC Junior, na een vierde plaats in de openingsmanche begin mei in het Duitse Seelow, winnen in Frankrijk. Hij streed er tegen 20 tegenstanders in Saint-Georges-de-Montaigu, in het departement van de Loire. “Het was de tweede manche van het kampioenschap en met een dergelijk startveld was de ambiance verzekerd”, legt Lucas uit. “Dat alles voor een publiek van 12.000 toeschouwers, die volop van het spektakel kwamen genieten! De kwalificatiemanches verliepen goed, met tweemaal een vijfde plaats, en met ook een zege in de derde heat! Het was een trend die zich doorzette in de halve finale, met een nieuwe zege binnen mijn groep, terwijl ik in de finale een tweede plaats behaalde achter de Spanjaard Daniel Gayoso Vasquez. Het waren resultaten die me toelieten me te tonen aan de kop van het klassement in mijn groep, en dat voor de volgende manche die in het weekend wordt gehouden van 17 en 18 augustus in Hongarije, op de baan van Nyirad…”
 
Die afspraak staat dus genoteerd… maar Lucas Cartelle wil het daarbij niet laten. Opnieuw is er sprake van de Clio Cup Series! Twee weken geleden nam de jonge rijder immers deel aan een testdag op het circuit van Nevers Magny-Cours. Na afloop van deze nieuwe sessie aan het stuur van een van de bolides van Milan Compétition, werd beslist om deel te nemen aan de laatste vier afspraken op de kalender van de Europese competitie in 2024!
 
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
En de volgende wedstrijd zal plaatsvinden op...Magny-Cours”, lacht Lucas. “Meer nog, die zal gehouden worden in het kader van de GT World Challenge Europe Sprint! Ik kijk er al naar uit om daar mijn snelheid, die ik al toonde op Spa-Francorchamps, te bevestigen. Ik kijk ook uit naar de gelegenheid om kennis te maken met dit indrukwekkende peloton waarin de jonge wolven van de Junior categorie de degens kunnen kruisen met ervaren rijders, die soms al vele jaren deelnemen aan races op dit niveau.”
 
Na Magny-Cours vervolgt Lucas Cartelle zijn seizoen op het circuit van Barcelona-Catalunya (12-14/09), het circuit Paul Ricard (04-06/10) en op de Autodromo Nazionale di Monza (18-20/10). Een zeer aantrekkelijk programma…
 
Op zijn 16 jaar wisselt Lucas Cartelle dus het plezier af met een vastberadenheid om ervaring op te doen. Actie!

Persbericht Lucas Cartelle



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 30 juli 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons