van der Horst

24H Zolder: D’Ieteren Luxury Performance en Baguette-Knutsson-Van Parijs-Paque-Pauwels winnen met Porsche een prachtige 46ste editie

Derde zege voor NGT Racing in de 24 Hours of Zolder
Derde zege voor NGT Racing in de 24 Hours of Zolder
“Wat een race, wat een race”, waren de woorden van de winnende rijders van de #15 Porsche 992 GT3 Cup in de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance. De 46ste editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder gaat de boeken in als één van de spannendste en meest intense uit de recente geschiedenis. Na 787 ronden was de overwinning voor het kwintet Baguette-Knutsson-Van Parijs-Paque-Pauwels dat een foutloze race reed en na de late problemen van de beide RedAnt Racing Porsche, de zege kon veiligstellen. BMW behaalde dan weer de overwinningen in GTB, TA, TB en TC en twee dames sloten hun race winnend af!
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing rijders op het podium
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing rijders op het podium
Na 2008 en 2023 behaalde NGT Racing, nu als technische partner van D’Ieteren Luxury Performance, een derde zege in wat wel eens de hardste 24-uursrace ter wereld wordt genoemd. In een deelnemersveld dat uitblonk in kwantiteit en kwaliteit, was de strijd om de zege er een tot op goed twee uur van het einde. “We hadden enorme sterke tegenstanders met RedAnt Racing en PK Carsport”, glunderde Benjamin Paque aan het podium. “Maar we reden foutloos, met een ijzersterkte strategie en met dank aan het team voor deze eerste zege in deze race!

Niet alleen voor Paque is het de eerste zege in de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder, ook voor Bertrand Baguette is het de eerste maal ooit dat hij een 24-uursrace algemeen wint. Glenn Van Parijs deed het voor de tweede maal op rij op zijn thuiscircuit en die andere Limburger Kobe Pauwels kende ook een première, net als de Zweed Robin Knutsson. Hij is na Edward Sandström (WRT Audi in 2012) overigens de tweede Zweedse winnaar ooit in Limburg.

We zijn strijdend ten onder gegaan”, was het relaas van Bert Redant, teameigenaar van RedAnt Racing, dat zijn Porsche 911 GT3 Cup #93 (A. Redant-Y. Redant-De Breucker-Heyer) en Porsche #38 (D. Van Rompuy-T. van Rompuy-Vanthoor-Güven) uiteindelijk vierde en vijfde zag worden.

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup type 992
De tweede en derde plek op podium waren voor de Limburgse teams, met name Belgium Racing Porsche (Derdaele-Lauryssen-Van Laere-Norden-Kern) en PK Carsport Audi (Longin-Longin-Dejonghe-Neveling-Guelinckx). Voor PK Carsport was het de vijfde maal op rij dat het team op het podium eindigde, terwijl Belgium Racing uiteraard een prima zaak in het Belcar Endurance Championship doet, waar de leidersplaats verstevigd wordt.

BMW in GTB

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
In GTB was de zege ook voor Limburgers, met de #19 BMW M4 GT4 van Hamofa Motorsport (Rob, Kris en Mark Verhoeven samen met Cédric Wauters). Het Noord-Limburgse team ging de merkgenoten van de #246 LVTR BMW M4 GT4 (Luyten-Coosemans-Teirlinck-Vandewalle-Boffin) vooraf en de #63 Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS mocht na een indrukwekkende remonte ook nog naar het podium.

Twee dames aan de winst in TA en TC

DayVtec - BMW M240i
DayVtec - BMW M240i
Opvallend, in de klassen TA en TC zagen we dames naar de zeges rijden. Zo was er in de klasse TA winst voor de #70 DayVtec BMW M240i van Britt Van Osta, samen met Koen Wauters – die zijn eerste klassewinst scoorde -, Nico Verdonck, Robin Van Osta en Erwin Van Osta, voor de #747 VP-Racing Audi RS3 LMS en de verrassende #53 Genius Water Racing Lamera, die profiteerde van de wielproblemen van de dames van JDK by G&A Racing. De dames werden vierde, na een sterke race.  

IC Motorsport by CCP - BMW 325i
IC Motorsport by CCP - BMW 325i
In TB was de zege voor JJ Motorsport, met Werckx- Werckx-Eyckmans-De Meulder, voor de #83 VDW Motorsport BMW E46 en de #36 JJ Motorsport BMW 330i. In TC tot slot, ging de zege naar de #397 IC Motorsport by CCP met Yana Loeman, samen met het kwartet Beers-Gepts-Van Delm-Molemans voor de #69 Atrex Motorsport BMW 325i met Alders-Theunissen-Thaens-Dieleman en de #50 BMW 325i van Convents Racing Team.

Harry Steegmans & Frank Beliën
Harry Steegmans & Frank Beliën
Het laatste woord na deze prachtige editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder is voor Algemeen Directeur Harry Steegmans: “Wat kan ik hier meer aan toevoegen dan dat het een prachtige editie was, met een erg hoogstaande strijd op het circuit en de sfeer in de paddock en de tribunes was geweldig. Dit is een boost om nog beter te doen naar de toekomst toe!”

Persbericht Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons