van der Horst

24H Zolder: De 46ste editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder kondigt zich grandioos aan

Vol startveld voor de 24H Zolder 2024
Vol startveld voor de 24H Zolder 2024
De 46ste editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder kondigt zich grandioos aan. Niet alleen is er de sportieve sterkte van de race zelf, zowel kwantitatief als kwalitatief, ook het evenement oogt op goed drie weken van het begin van festiviteiten al heel erg mooi. “De Limburgse klassieker op zich, de felbevochten nevenraces met stevige startvelden, al de activiteiten voor jong en minder jong in de paddock en de vele toeschouwers die verwacht worden, maken dat wij met iedereen van Circuit Zolder eens zo gemotiveerd zijn en er vol voor gaan”, aldus Algemeen Directeur Harry Steegmans.
  • Hamofa Performance
De STX Motorhomes 24 Hours of Zolder is bijna aan een 46ste editie toe en de voortekenen zijn meer dan positief, dat stelt ook Algemeen Directeur Harry Steegmans vast:

Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
“First things first, met name het sportieve aspect van de race zelf. Ten eerste kunnen we rekenen op heel wat interesse, zowel aan de top, in GTA, als in de breedte, met name in de andere klassen. Dat betekent dat we een mooi startveld gaan zien, met om en bij de veertig wagens. Maar meer nog is er de kwaliteit van het deelnemersveld, met quasi alle Belgische bekende teams die de dienst in de nationale racerij uitmaken, maar ook heel wat mooie namen in de wagens van die teams. Alle namen noemen, is niet onze taak, dat kondigen de teams zelfs het liefst aan, maar met wat we al weten, weten we dat de nationale toppers aanwezig zullen, denk maar aan Bert en Stienes Longin, Jan Lauryssen, Dylan Derdaele, Xavier Maassen, de broers Redant, de familie Van Rompuy, de broers Thiers en heel wat andere bekende namen en zij moeten het opnemen tegen rijders die internationaal naam en faam hebben gemaakt.

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Uiteraard zijn we er als Circuit Zolder erg trots op dat we Laurens Vanthoor, de leider in het FIA WEC, aan de start van zijn thuisrace zien verschijnen. Laurens Vanthoor heeft een quasi ongeëvenaard internationaal palmares en leidt na vijf van de acht races het hoogstaande WK Uithouding of FIA WEC. Maar hij is niet alleen. Er is ook Bertrand Baguette, ex-kampioen in de World Series by Renault, FIA WEC LMP2 en meer recent de Super GT in Japan. Of wat te denken van Ayhancan Güven, recent winnaar van de 12 Uur van Bathurst met Laurens Vanthoor, en ex-kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Een andere ex-kampioen van die serie en de polesitter van vorig jaar, Xavier Maassen is er ook weer bij, en ook de huidige leider van die competitie zien we aan de start, Dirk Schouten. Maar ook Sam Dejonghe, Kenneth Heyer, Lars Kern, Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Glenn Van Parijs of Thomas Laurent staan aan de start, kortom heel wat talent, dat onderling zal bepalen wie de winnaar van deze beklijvende editie zal worden. Ik ben ook blij dat we weer minstens één 100% damesteam aan de start krijgen!”

Maar ook het evenement zelf kondigt zich zeer goed aan?

Parade 24H Zolder 2022
Parade 24H Zolder 2022
“Dat klopt! Er zijn heel wat mooie nevenraces op zaterdag en al op donderdag kunnen de raceliefhebbers op Circuit Zolder terecht, voor de trainingen en kwalificaties, waaronder de Super Pole, waarin die snelle dames en heren het tegen elkaar opnemen. Woensdagnamiddag trappen we traditioneel af met de parade naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, iets wat echt een must is voor elke rechtgeaarde autosportliefhebber. En uiteraard zijn er tientallen activiteiten in de paddock op zaterdag en zondag, zowel voor de allerkleinsten als voor de ouders en grootouders! Ik kan niet anders zeggen dat ons evenement echt een familiehappening is geworden, waarvan iedereen kan genieten. Er is dan ook niemand die nog een excuus heeft om op zaterdag 24 en zondag 25 augustus niet op Circuit Zolder aanwezig te zijn.

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op dinsdag 13 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons