van der Horst

24H Zolder: Güven vliegt in RedAnt Racing Porsche naar besttijd in qualifying

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het is geel en het is snel? De RedAnt Racing Porsche #38! Ayhancan Güven heeft in de RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup die hij deelt met Dirk en Tom Van Rompuy en Laurens Vanthoor de absoluut snelste chrono neergezet bij de kwalificaties voor de 24 Hours of Zolder. Dankzij een 1:30.637 mag de Vlaamse Grello als laatste vertrekken bij de superpole vanavond. Jan Lauryssen sprong in de Belgium Racing Porsche in de slotminuut nog over merkgenoot en uittredend winnaar Glenn Van Parijs richting P2. Onze landgenoten moesten echter meer dan een halve tel toegeven op de Turkse Porsche-fabrieksrijder. De Stevens Motorsport BMW M2 van Xavier en Jochen Stevens en Wouter Muylle was snelste toerisme op P17e algemeen.
Stevens Motorsport - BMW M2CS racing
Stevens Motorsport - BMW M2CS racing
De Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS #63 (Peters/Herremans/Van den Bergh/Lagrange/Van Belle/Jacobs) was primus in GTB. Zoals gemeld voerde de Stevens Motorsport BMW M2 CS Racing de ranking aan bij de toerismes - en uiteraard ook in TA, terwijl de VDW Motorsport BMW E46 (R. Van de Water/H. Van de Water/Vangeel/Beyers) snelste was in TB en de IC Motorsport by Car Care Peeters BMW clubsport (Beers/Loeman/Gepts/Van Delm/Molemans) de kleinste klasse als snelste afsloot.

Xwift Racing Events - BMW 325i
Xwift Racing Events - BMW 325i
Om 19u40 begint de superpole voor de 24 Hours of Zolder. Alle wagens krijgen exact één snelle ronde, waarbij de traagste bolide uit de kwalificaties als eerste aan de bak mag. De Xwift Racing Events BMW 325i #22 (Meynendonckx/Di Luca/Van Bouwel/De Pape/Van De Vyver) zette de traagste chrono neer, maar de Van Der Horst Motorsport BMW kwam niet in actie na de crash eerder vandaag en ook de LVRT BMW M4 zette geen tijd neer tijdens de kwalificaties.

Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 22 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons