van der Horst

24H Zolder: Laurens Vanthoor vervangt David Pittard bij VR Racing

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Begin vorige maand berichtte Autosport.be over de plannen van VR Racing om de 24 Hours of Zolder te betwisten met een Porsche 911 GT3 Cup uit de ateliers van Red Ant Racing. De familie Van Rompuy bracht een waar topteam in stelling, met pater familias Dirk Van Rompuy aan de zijde van zoon Tom, Porsche-fabrieksrijder Ayhancan Güven en Aston Martin-fabrieksrijder David Pittard. De Brit is echter verhinderd door testwerk voor de Britse constructeur en wordt daarom vervangen door niemand minder dan onze landgenoot en Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor, die momenteel de ranking van het WK uithouding aanvoert.
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
"We hadden uiteraard graag de handen in elkaar geslaan met David, maar helaas werd hij opgeroepen door Aston Martin, waardoor we vervanging moesten zoeken voor onze deelname aan de 24 Hours of Zolder", vertelt Tom Van Rompuy aan Autosport.be. "Met Laurens Vanthoor hebben we echter niet enkel een topper van wereldformaat in onze rangen, maar tevens een voormalige winnaar van de Limburgse klassieker. Met twee officiële Porsche-rijders aan onze zijde, konden mijn vader en ik zich geen betere omkadering voorstellen."



Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 2 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons