van der Horst

24H Zolder: NGT vs. Redant voor de zege op drie uur van het einde

D'Ieteren Luxury Performance by NGT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
D'Ieteren Luxury Performance by NGT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Met nog drie uur te gaan in de 46e 24 Hours of Zolder voert NGT Racing met de D'Ieteren Luxury Performance Porsche 911 GT3 Cup van Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Glenn Van Parijs, Robin Knutsson het veld aan, maar RedAnt Racing ligt op vinkenslag met twee troeven: de rode Porsche van Ayrton en Yannick Redant, Kenneth Heyer en Kobe de Breucker die nipt de zusterwagen van Dirk en Tom Van Rompuy, Ayhancan Güven en Laurens Vanthoor voorafgaat. Er zit ongeveer een minuut verschil tussen de leider en de eerste RedAnt Porsche nadat Laurens Vanthoor een dijk van een stint had afgewerkt die aanleunde tegen de maximale rijdtijd van 3 uur; al schommelen de verschillen door het spel van de pitstops.
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport heeft met zijn BMW M4 GT4 (M. Verhoeven/K. Verhoeven/R. Verhoeven/C. Wauters) niet alleen de leiding in GTB stevig in handen, met veertig ronden voorsprong op de LVRT BMW M4 GT4 (Luyten/Coosemans/Teirlinck/Vandewalle/Boffin) en meer dan vijftig ronden voorsprong op de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS #63 (Peters/Herremans/Van den Bergh/Lagrange/Van Belle/Jacobs).

Dayvtec - BMW M240i Dayvtec
Dayvtec - BMW M240i Dayvtec
Dayvtec (B. Van Osta/R. Van Osta/E. Van Osta/Verdonck/K. Wauters) rondt momenteel de top 10, met een twintigtal ronden voorsprong op de JDK by G&A Racing Ladies-Bimmer (Kenis/van der Sloot/Visser/De Keersmaecker) en vijfentwintigtal op de Audi RS3 LMS (Van Pelt/Bertels/Van Den Hover/Verbergt/Verhaeren), die sterk is teruggekomen na de cardanproblemen eerder in de race.

JJ Motorsport - BMW 330i Clubsport
JJ Motorsport - BMW 330i Clubsport
JJ Motorsport leidt in TB met de BMW 330i #35, die twintig ronden voorsprong telt op de VDW Motorsport BMW E46. De JJ Motorsport BMW #36 heeft de laatste podiumplaats in de klasse in handen.

IC Motorsport by CCP - BMW E90 325i
IC Motorsport by CCP - BMW E90 325i
IC Motorsport rijdt een sterke etmaalrace en leidt comfortabel in TC, voor Atrex Motorsports en Convents Racing - die eerder vanmorgen binnengesleept werd op drie wielen.

Foto's: Joël Vanderzijpen & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons