van der Horst

24H Zolder: Robbe Janssens tweemaal aan het feest in de Lotus Cup Europe

Twee zeges voor Robbe Janssens in de Lotus Cup Europe
Twee zeges voor Robbe Janssens in de Lotus Cup Europe
Twee wedstrijden voor de Lotus Cup Europe werden er betwist in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder. Beide races kenden een gelijkaardig verloop, Tamás Vizin (Lotus Exige V6 Cup R) kwam als eerste over de lijn met de Lotus Exige V6 Cup R van Paul Maréchal in zijn spoor. Thierry Verhiest (Lotus Exige V6 Cup R) greep tweemaal net naast het podium maar onze landgenoot Robbe Janssens (Lotus Elise Cup R) won in beide races de Production klasse.
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup R
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup R
Er stond geen maat op Tamás Vizin in Zolder, telkens vertrok hij van op de pole en wist hij beide races te winnen. Paul Maréchal was de enige die enigszins het tempo van de leider kon bijhouden, hij werd dan ook tweemaal tweede. Pech voor Thierry Verhiest (Lotus Exige V6 Cup R), in de eerste race zag hij Rainer Börgens (Lotus Exige V6 Cup R) voor zich eindigen op de derde plaats. Later op de dag in de tweede race kaapte Daniel Palma (Lotus Exige V6 Cup R) de derde plaats weg voor de neus van onze landgenoot.
 
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Robbe Janssens behaalde dan weer twee mooie resultaten. In beide races was hij de sterkste in de production klasse en scoorde dus twee zeges. In de eerste race ging hij Mark Yates (Lotus Elise Cup R) vooraf, in de tweede race kwam Michael Edwards (Lotus Elise Cup R) als tweede over de finishlijn.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons