van der Horst

24H Zolder: Spetterend spektakel op en naast de piste

24H Zolder 2023
24H Zolder 2023
Over enkele dagen verzamelen de autosportfans weer op Circuit Zolder voor de nationale uithoudingsrace van het autosportjaar: de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. Het jaarlijkse hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship is in 2024 aan zijn 46ste editie toe en zoals steeds gebeurt dat met een overvol programma op en naast de piste. De activiteiten starten al op woensdag 21 augustus, met de ondertussen traditionele parade van Circuit Zolder naar het Heldenplein in Zolder-centrum, terwijl zondag 25 augustus om 16u00 de zwartwit geblokte vlag valt en we de winnaars van deze 46ste editie zullen kennen.
Parade 24 Hours Zolder
Parade 24 Hours Zolder
Terwijl de teams op woensdag 21 augustus aan hun opbouw bezig zijn, vertrekken de meer dan 200 rijders die we aan de start van deze 46ste editie verwachten voor hun trackwalk, onder leiding van Andy Jaenen. Maar het echte startschot van deze feestelijke autosportweek is zonder meer de parade van de deelnemende wagens naar het Heldenplein in Zolder-centrum. Opgepast, dit is meer dan een succesnummer voor het publiek, want in het centrum van de Limburgse gemeente volgen ook de verplichte briefing en technische controle. Het publiek heeft dan weer de mogelijkheid voor een meet-and-greet met alle aanwezige rijders. Bovendien is zal de Red Bull Defender aanwezig zijn, net als een foodtruck en uiteraard een drankenstand.
 
Donderdag 22 augustus start het gebrul van de motoren 
Belcar Skylimit Sprint Cup 2024
Belcar Skylimit Sprint Cup 2024
Op donderdag 22 augustus om 09u00 is het wachten dan over! Heel de dag volgen er vrije trainingen en kwalificaties van het Belcar Endurance Championship, de Belcar Skylimit Sprint Cup en de spectaculaire Lotus Cup Europe, afgewisseld met de VIP-laps van Petrolhead Afterwork.
 
VIP-laps van Petrolhead Afterwork
VIP-laps van Petrolhead Afterwork
Het wordt bovendien een lange dag, met om 19u40 een eerste hoogtepunt, de Superpole in de aanloop naar de wedstrijd. De rijders krijgen individueel de kans om te bepalen wie op zaterdag de polepositie mag innemen. Om iets voor negen ’s avonds kennen we het verdict. Echter ook dan is het nog geen tijd om te gaan slapen, want van iets na tienen tot net voor middernacht volgt er nog een spectaculaire nachttraining, waarbij alle rijders hun verplichte rondjes in het donker moeten afwerken.
 
Vrijdag is traditioneel veel rustiger, met om 12u00 weer een trackwalk voor deelnemende rijders onder begeleiding van Andy Jaenen.
 
Vroeg uit de veren op zaterdag 
Ochtendstond heeft goud in de mond en dat geldt ook voor de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. Om 8u00 ’s morgens is het immers al tijd voor de pitwalk voor het publiek, waarbij alle deelnemende teams verplicht zijn hun box open te stellen zodat de bezoekers foto’s kunnen maken en alles van kortbij kunnen beleven.
 
Om negen uur starten dan de races van de Belcar Skylimit Sprint Cup en de Lotus Cup Europe in het voorprogramma van de 46ste editie. Vergis u niet, deze vier sprintwedstrijden zullen het talrijke publiek in de ban houden en voor veel spanning en spektakel zorgen alvorens de 24-uursrace zelf op gang wordt geschoten.
 
handtekeningsessie 2023
handtekeningsessie 2023
Ondertussen is er om 13u00 een handtekeningsessie met alle deelnemende rijders in paddockzone 2, achter de pitboxen en vanaf 14u15 start de VIP Gridwalk voor de start van de 24 Hours of Zolder in een feestelijke sfeer dankzij de Red Bull Defender. Om 16u00 gaan de lichten dan op groen voor de 46ste editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder.
 
Kids village
Kids village
Ondertussen is er animatie voor jong en oud, al van ’s morgens vroeg, met tussen 10u30 en 20u00, de Kids village met grime, een kapsalon, kleutertuin, circus wonderland multiplay en een supersport stormbaan van twintig meter lang. Wie het wat hoger zoekt, kan tussen 10u30 en 02u00 terecht in het 33 meter hoge reuzenrad en als klap op de vuurpijl volgt tussen 20u00 en 02u00 ’s nachts de TOPradio party met DJ Jens & One-T, Jeroen & Koen en Wintex.
 
Feesten als een VIP met Barrel VIP-party 
Party @ 24 Hours of Zolder
Party @ 24 Hours of Zolder
Bovendien kan de bezoeker ook naar de exclusieve VIP-party met een fantastische line-up aan DJ’s, die u onderaan dit persbericht vindt. Het volstaat het ticket hiervoor vooraf aan te kopen of ter plaatse tien euro extra te betalen! 

Op naar de finish 
Ook op zondag is er voor elk wat wils, met vanaf 11u00 tot de finish alweer animatie voor jong en oud: de Kids village met grime, een kapsalon, kleutertuin, circus wonderland multiplay en een supersport stormbaan van twintig meter lang en uiteraard het reuzenrad.
 
Om 16u00 tot slot valt het doek voor de 46ste editie van de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder en mogen de winnaars naar het podium!
 
Line-up The Barrel VIP-party 
13u-15u  DJ Dolores
15u-17u30 Luna & Lenthe
17u30-19u Dj Rumix
19u-21u30 Laura Hoogland
21u30-22u30 DJ FOU aka Frank Verstraeten (Zillion)
22u30-24u30 Lassy FM
24u30-3u B'Elle

Info & tickets: STX Motorhomes 24 Hours of Zolder

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op maandag 19 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons