van der Horst

24H Zolder: Wedstrijdincident houdt Russell Racing by PK Carsport van sterk resultaat

Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder was een geweldig succes, zowel sportief als extra-sportief. De Russell Racing by PK Carsport Lamborghini met startnummer #2 maakte mee de wedstrijd, na een sterke prestatie tijdens de kwalificaties, maar de race strandde voor de rode Italiaanse GT te vroeg. Het kwintet Hans en Frank Thiers, Christoff Corten, Pieter Ooms en Jeffrey Van Hooydonk was een van de smaakmakers van een heerlijk autosportweekend, maar Dame Fortuna was op het verkeerde moment niet meer van de partij…
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder was zonder meer één van de mooiste races van de afgelopen jaren. Volle tribunes, tot de nok gevulde VIP-tenten en een prachtige strijd op de piste met veertig wagens en grote namen achter het stuur: dat waren de ingrediënten van wat nog steeds het grootste autosportevenement in Vlaanderen is! Aan de start stonden merken als Lamborghini, Porsche, Audi en andere BMW en de nationale autosporttop kreeg in Limburg het gezelschap van enkele wereldtoppers. “Autosport leeft, dat is zeker”, aldus Christoff Corten.

Eerste startrij en kopstart
De rode Lamborghini was één van de sterkhouders tijdens de kwalificaties met als uiteindelijke resultaat een tweede stek, naast de collega’s van PK Carsport.

Jeffrey Van Hooydonk
Jeffrey Van Hooydonk
Een schitterend resultaat voor het team, al had een eerste plaats er misschien voor ons ook kunnen inzitten, want de aanloop naar de superpole was niet geheel optimaal”, vertelt Christoff Corten nog. “Maar die eerste startrij is toch bijzonder en een opsteker voor het team na een moeilijke eerste seizoenshelft. Het laat zien hoe we kunnen terugvechten en wat het potentieel van deze groep mensen is.”


Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini  Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Jeffrey Van Hooydonk nam de start voor zijn rekening en de voormalige F1-testrijder deed dat schitterend. Nog voor de concurrentie er erg in had, reed Van Hooydonk aan de leiding, een plek die hij quasi een uur lang vasthield.
Wat volgde, was echter veel te kort…”, aldus nog Christoff Corten. “Onze teamgenoot Pieter Ooms raakte bij het dubbelen van een tragere deelnemer in een aanrijding betrokken en meteen was duidelijk dat de race voor iedereen van ons team achter de rug was. Het is een enorme ontgoocheling, maar goed, ook dit is topsport…”

Russell Racing by PK Carsport zien we terug midden oktober voor de finale van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Persbericht Christoff Corten
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 26 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons