van der Horst

4H Barcelona: Cool Racing pakt winst - dominante Iron Dames moeten opgeven

Start 2024 ELMS 4 Hours of Barcelona
Start 2024 ELMS 4 Hours of Barcelona
De eerste race van het European Le Mans Series-seizoen zit erop en het was Cool Racing dat zegevierde in Barcelona. Lorenzo Fluxa, Ritomo Miyata en Malthe Jakobsen controleerden de race zodra ze aan de leiding kwamen en hielden het uittredende kampioensteam, Algarve Pro Racing, achter zich. Ondertussen domineerden de Iron Dames praktisch de hele race in de GT klasse, maar moesten hun Porsche in de laatste 45 minuten aan de kant zetten vanwege een technisch probleem.
  • Powercars
Tijdens de vier uur durende race ontstond er een duel tussen Cool Racing en Algarve Pro Racing. Vooral debutant Lorenzo Fluxa wist zich naar voren te vechten en zijn voorsprong zelfs groter te maken. Hoewel Miyata onder druk stond van de Oreca van het Portugese team, slaagde Jakobsen er dankzij een kortere pitstop in om zonder problemen stand te houden. Dit leverde het Zwitserse team de eerste algemene overwinning op in het European Le Mans Series-kampioenschap. De overwinning in de LMP2 Pro-Am-klasse ging naar AF Corse, met François Perrodo, Alessio Rovera en Matthieu Vaxivière.

In de LMGT3-klasse hadden de Iron Dames een stevige voorsprong. Zowel Sarah Bovy als Rahel Frey domineerden tijdens hun stint, maar toen Michelle Gatting het stuur overnam, ging het mis. Bij het verlaten van de pitstraat parkeerde de Deense de Porsche in het gras vermoedelijk vanwege een probleem met het rechtervoorwiel. Dit betekende het einde van de race voor de dames, waardoor de overwinning naar de Formula Racing Ferrari van Johnny Laursen, Conrad Laursen en Nicklas Nielsen ging. Het werd een 1-2 voor Ferrari, met GR Racing van Mike Wainwright, Riccardo Pera en Davide Rigon op de tweede plaats. Het derde podiumplekje ging naar de Iron Lynx Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi, Axcil Jefferies en Andrea Caldarelli. Ulysse de Pauw, rijdend voor AF Corse, eindigde als achtste.

Tot slot kregen we in de LMP3-klasse ook een nieuwe winnaar. Team Virage met Gillian Henrion, Julien Gerbi en Bernardo Pinheiro behaalde de overwinning met hun Ligier tegenover de Cool Racing Ligier van Cédric Oltramare, Miguel Cristovao en Manuel Espirito Santo. De derde plaats ging naar de Eurointernational Ligier van Matthew Bell en Adam Ali.

De European Le Mans Series is zo van start gegaan en de volgende race staat al snel voor de deur. Van 3 tot 5 mei gaat de serie verder in Le Castellet.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 14 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons