van der Horst

4H Silverstone: 41 wagens voor seizoensopener

ELMS Silverstone
ELMS Silverstone
De ELMS blaakt van de gezondheid. De voorlopig deelnemerslijst die door de organisatie werd vrijgegeven telt dan ook 41 wagens, waarvan 11 prototypes en de overige 30 GT’s. De veranderingen en het vertrouwen dat LMEM meebracht werpen duidelijk hun vruchten af, de eerste wedstrijd over 4 (in plaats van 3) uur lijkt dan ook een succes te worden. Belgische inbreng komt er van twee fronten, zo is er de ProSpeed Competition Porsche van ondermeer Maxime Soulet die uitkomt in GTE, en de in de Belgische vlag getooide AF Corse Ferrari GT3 van Adrien De Leener.
  • LTF
Pegasus Racing - Morgan-Nissan
Pegasus Racing - Morgan-Nissan
LMP2 telt dus 11 startnummers, geen twaalf aangezien Signatech Alpine eerder deze week aankondigde maar één wagen aan de start te brengen. Er vallen ook wat nieuwe namen te noteren met de komst van Sébastien Loeb Racing (Oreca), Pegasus Racing (Morgan) en Larbre Compétition (Morgan). De vertrouwde zwart-oranje Boutsen Ginion Oreca is er voorlopig niet meer bij na het vertrek van Vincent Capillaire en het ontbreken van een startrecht voor Le Mans.
 
Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458 Italia GT3
Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458 Italia GT3
GTE en GTC beloven een Ferrari festival te worden met maar liefst 19 Italiaanse paarden op 30 deelnemers. Eén daarvan zal bestuurd worden door onze landgenoot Adrien De Leener en zijn teamgenoot Cedric Sbirrazzuoli in de GTC-klasse. Prospeed keert ondanks de opstap naar het WK uithouding toch terug naar de ELMS. GTE telt overigens maar 3 merken, met naast Ferrari, vier Porsches en een enkele Aston Martin Vantage van Gulf Racing. In GTC hetzelfde verhaal, waar Audi (1), BMW (1), McLaren (2) en Porsche (1) voor de afwisseling zorgen.
 
De voorlopige deelnemerslijst kan u HIER RAADPLEGEN.

Foto's: DPPI/Pegasus/Fotospeedy
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 21 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons