van der Horst

4H Spa: Slechte start voor Sarah Bovy - Panis Racing snelste

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Wat een veelbelovend weekend voor de Iron Dames met Sarah Bovy in Spa-Francorchamps had moeten worden, kende al op de eerste dag een flinke tegenvaller. Tijdens de eerste vrije training raakte Rahel Frey in de snelle Raidillon-bocht betrokken bij een incident met de United Autosports Oreca #22, bestuurd door Bijorg Garg,. Het gevolg was een flinke crash die leidde tot een lange neutralisatie en forse schade aan beide wagens. De gevolgen waren uitgebreide reparaties en lange onderbrekingen. Ondanks de vertraging werd de sessie hervat, waarbij Panis Racing uiteindelijk de snelste tijd neerzette.
  • Skylimit Events
Nee, dit is zeker niet de start waarop de dames in het roze hadden gehoopt. Bij het aansnijden van de Raidillon had Rahel Frey slechts één wagen in haar achteruitkijkspiegel gezien, maar er bleek ook een tweede wagen bij te zijn - de Oreca van United Autosports, bestuurd door Bijorg Garg. Toen de Zwitserse wilde opschuiven om de slipstream van de eerste wagen te benutten, kwam ze in aanraking met de zijkant van de Oreca en crashte hard. Beide coureurs kwamen er ongedeerd vanaf en waar United Autosports enkel te maken kreeg met cosmetische schade hadden de Iron Dames minder geluk en moesten hun chassis afschrijven. Gelukkig arriveert er vrijdag nog een vervangend chassis uit Duitsland.

De crash zorgde voor een lange onderbreking van de vrije training, maar uiteindelijk kregen de teams nog 40 extra minuten op de baan. Uiteindelijk was Charles Milesi in LMP2 het snelst voor Panis Racing, terwijl Filipe Albuquerque de United Autosports #21 naar de top bracht in LMP2 Pro-Am en zesde algemeen. De snelste tijd in LMP3 ging naar de COOL Racing Ligier en in LMGT3 eindigde Ferrari met een 1-2, met Kessel Racing op kop. Zaterdag staat er voor de middag nog een trainingssessie gepland, gevolgd door de kwalificaties in de namiddag. Deze zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de organisatie.

Foto: MPS Agency



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 23 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons