van der Horst

6H Fuji: Een-tweetje voor de broers Vanthoor!

André Lotterer, Kevin Éstre en Laurens Vanthoor
André Lotterer, Kevin Éstre en Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor, Kévin Estre en André Lotterer zetten door de overwinning te pakken in Fuji een heel grote stap naar de titel. De Porsche 963 #6 haalde de zege binnen met 16 seconden voorsprong op de WRT BMW #15 van Dries Vanthoor, Raffaele Marciello en Marco Wittmann. Een sterke wedstrijd voor de troepen van Vincent Vosse, beloond met een podiumplaats. De laatste trede ging nog naar de Alpine #35 van Mick Schumacher, Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxivière.
BMW M Team WRT - BMW M V8 Hybrid
BMW M Team WRT - BMW M V8 Hybrid
Stoffel Vandoorne pakte zijn eerste punten van het seizoen met de achtste plaats in de Peugeot 9X8 #94. Thuisploeg Toyota kende heel wat pech, net als Ferrari overigens. Bij het begin van nog maar de tweede ronde maakte Robert Kubica (Ferrari 499P #83) een remfout en sleurde zowel de Porsche #5 als de zuster-Ferrari #51 mee in het ongeval. Later in de race raakte de Porsche #5 opnieuw betrokken bij een crash, ditmaal met Kobayashi in de Toyota #7. Ook de van pole vertrokken Cadillac #2 bleef niet uit de problemen, een lekke band en later een schuiver in de bandenstapels resulteerde in een opgave.

Davide Rigon, Thomas Flohr en Francesco Castellaci
Davide Rigon, Thomas Flohr en Francesco Castellaci
Ferrari haalde wel de zege binnen in LMGT3 met Davide Rigon, Francesco Castellacci en Thomas Flohr. En ook in deze klasse scoorde WRT een podium, de #46 van Ahmad Al Harthy, Maxime Martin en Valentino Rossi werd derde, achter de Manthey Porsche #92. Tom Van Rompuy voerde tijdens de openingsfase het veld een tijdlang aan, hij werd uiteindelijk vierde in de Corvette #81. Sarah Bovy eindigde in de Iron Dames Lamborghini #85 net daarachter als vijfde.

Foto's: Racing International Photography - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 15 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons