van der Horst

6H São Paulo: Toyota besluit vrijdag met 1-2

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
In São Paulo werd de eerste dag afgesloten met een 1-2 voor Toyota. In de verlengde tweede sessie na een ingekorte eerste vrije training door de sortie van de Lexus #78, wist Sébastien Buemi een 1:25.757 uit de #8 te persen en bleef hiermee met 33 duizendsten de #7 van Kamui Kobayashi voor. Opvallend was hoe dicht daarbij dat de Ferrari's zaten op de plaatsen drie en vier , gezien de laatste daarvan slechts 49 duizendsten moest toegeven. Onze landgenoten bevonden zich tijdens de tweede sessie meer in de achterste gelederen van de Hypercars, met Laurens Vanthoor (Porsche) op plaats dertien, Stoffel Vandoorne (Peugeot) op plaats vijftien en Dries Vanthoor (BMW) pas als negentiende.
TF Sport - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
TF Sport - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
In LMGT3 zullen we dit weekend een wagen minder aan de start zien. De AKKodis ASP Lexus #78, die tijdens de eerste sessie een zware crash maakte, valt niet meer te repareren en het team heeft geen reservechassis om in te zetten. Ondertussen zette de zusterwagen wel de snelste tijd neer, met dank aan José María López, die een 1:35.725 noteerde. Hiermee bleef de Argentijn de Iron Lynx Lamborghini en de Vista AF Corse Ferrari voor. Onze landgenoten zaten ook hier meer in de achterste gelederen, met Sarah Bovy (Lamborghini) op plaats elf, Tom Van Rompuy (Corvette) op plaats veertien, en Maxime Martin (BMW) op plaats zestien.

Vandaag staat om 15:30 uur de derde trainingsessie op het programma en om 19:30 uur starten de kwalificaties.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zaterdag 13 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H São Paulo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons