van der Horst

FRECA: Winst voor Taponen en Wharton op Mugello

Tuukka Taponen
Tuukka Taponen
Het Formula Regional European Championship by Alpine kwam dit weekend in actie op Mugello. De Finse R-ace GP piloot Tuukka Taponen zette op zaterdag zijn zegereeks van op de Hungaroring door, en pakte daarmee een derde zege op rij. De wedstrijd op zondag werd gewonnen door James Wharton, die daarmee zijn eerste zege van het seizoen te pakken heeft.
  • Powercars
Op zaterdag pakte Taponen voor de derde keer op rij de poleposition en deze wist hij feilloos om te zetten in de zege, ook de derde op een rij. Hij evenaart daarmee het record van Grégoire Saucy, de kampioen uit 2021. Taponen kende een perfecte wedstrijd en bleef ook na een korte neutralisatie uit de klauwen van de achtervolgers. Brando Badoer en Ivan Domingues mochten mee op het podium. 

Op zondag viel de eerste zege van James Wharton te noteren. De Australiër maakte tijdens de GP van Silverstone nog een uitstapje naar het FIA Formule 3 kampioenschap ter vervanging van Martinius Stenshorne maar stapte afgelopen weekend terug in de vertrouwde FRECA wagen. Wharton wist vanaf de tweede startplaats de vanaf de pole gestartte Brando Badoer al vroeg in de wedstrijd voorbij te gaan. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Wharton zegevierde voor het eerst in dit kampioenschap. Badoer werd tweede voor Rafael Camara die het laatste podiumplekje leek in te nemen. Een straf zorgde echter voor een anticlimax want Camara werd bestraft voor contact met Taponen, in de strijd om plaats drie. De twee titelkandidaten konden beiden wel verder al werd Camara na zijn straf vijfde, en Taponen na het contact vierde. De laatste podiumplaats viel zo in de schoot van Pedro Clerot. 

De strijd bovenaan de tussenstijd lijkt uiteindelijk toch spannend te worden. Na een verschroeiende seizoensstart van Rafael Camara lijkt Tuukka Taponen de aansluiting toch te kunnen maken. Het verschil tussen beiden bedraagt nu nog 29 punten en de strijd gaat volgend weekend verder op het circuit van Paul Ricard. 

Foto: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 15 juli 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons