van der Horst

Dit weekend Concours d’élégance op Circuit Zolder

Jury Concours d’Elégance
Jury Concours d’Elégance
De Historic Grand Prix en het Concours d’élégance van Circuit Zolder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bieden ook dit jaar heel wat kijkgenot voor de bezoekers van de jaarlijkse afspraak op het Limburgse circuit. Onder meer het Britse sportwagenmerk MG, het rallyverleden van Lancia, de iconische VW Golf en de legendarische Mustang krijgen extra aandacht, net zoals de veertigste verjaardag van de laatste F1 Grand Prix op Circuit Zolder. Bij de gasten zien we namen als Christine Beckers, Patrick Snijers en Freddy Loix. Er is dus geen enkele reden om er op 20 en 21 juli niet bij te zijn.
Never change a winning team luidt het spreekwoord en dus ook geen winning concept, want dat is het Concours d’élégance op Circuit Zolder zonder meer. De ingrediënten van deze gesmaakte cocktail blijven identiek, met name diverse klassen van wagens, waarbij de Jury de deelnemers vakkundig zal wikken en wegen.
 
De deelnemende klassiekers aan het Concours d’élégance van Circuit Zolder maken hun intrede op zaterdag 20 juli. Op zondag 21 juli zal een internationale jury onder leiding van Dhr. Leo Van Hoorick, conservator van AUTOWORLD de deelnemende klassiekers beoordelen.

Het Concours d’élégance 2024 telt een vijftigtal uitzonderlijke klassiekers, van lang en minder lang geleden, onderverdeeld in diverse klassen, waarbij verjaardagen altijd een prima vertrekpunt zijn.
 
Belgian Mustang and Cougar Club
Belgian Mustang and Cougar Club
Jan Bové, de coördinator van het Concours d’élégance van Circuit Zolder somt de voornaamste alvast op: “Inderdaad, verjaardagen zijn altijd een prima insteek, met dit jaar de eeuwverjaardag van het iconische Britse merk MG, dat bovendien de gloednieuwe MG Cyberster aan het publiek zal voorstellen. Er is ook de vijftigste verjaardag van de VW Golf, naast de 60ste verjaardag van de Ford Mustang. Alle generaties van de Mustang zijn aanwezig en enkele markante modellen van de VW Golf belichten de voorbije halve eeuw van de succeswagen van het merk uit Wolfsburg. De wederopstanding van Lancia wordt met een bijzondere klasse belicht en in de klasse Open Two Seater genieten liefhebbers van moderne klassiekers als Aston Martin DBR 22 (één van de 10 wereldwijd!), Porsche 918,  Wiesmann MF 28, AMG GTR Raodster, Jaguar Project 7… Enkele Classic EV’s die in hun tijd al een eletromotor onder de kap hadden, zal het publiek ook kunnen ontdekken.
 
Grand Prix van Zolder 1984 
Paul Grant (De Tomaso 505/38) passeert de gestrande wagens van Cantillon en Rivet
Paul Grant (De Tomaso 505/38) passeert de gestrande wagens van Cantillon en Rivet
Veertig jaar geleden werd de laatste F1-wedstrijd op Circuit Zolder verreden. De “Barclay” Arrows A8 F1 ex-Thierry Boutsen zal net als een ATS D7 F1, die tijdens de GP van Zolder ’84 werd bestuurd door de betreurde Manfred Winkelhock, van de partij zijn. Andere publiekstrekkers zijn een De Tomaso F1 ex-Piers Courage, naast andere historische GP-wagens zoals de Miller 91 1927, de Cooper-Bristol Mk II en pre-war GP-wagens zoals een Maserati  6CM en een Lagonda R45.

Christine Beckers “80 jaar jong”
Christine Beckers
Christine Beckers
Christine Beckers zal een poging ondernemen om als oudste vrouw ooit een Formule 1-bolide te besturen. Christine verbaasde zowat 50 jaar geleden de racewereld door opmerkelijke prestaties in toerwagens en sportprototypes, met onder meer een zege in een klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans.

 
Unieke Lancia rallypresentatie 
Lancia 037
Lancia 037
De rijke traditie van het Itailaanse merk Lancia komt niet alleen in het Concours d’élégance uitgebreid aan bod. Een bijzondere presentatie indrukwekkende rallywagens van het Italiaanse merk zal de fans zeker aanspreken en we vinden onder meer een Lancia 037 ‘Martini’, naar verschillende Lancia Delta HF Integrale in onder meer de Martini, Repsol en Totip-kleuren.
 
Op zondag zullen enkele bekende rallycoryfeeën met een sterk Lancia-verleden aanwezig zijn om herinneringen op te halen. Zowel Patrick Snijers, Belgisch Kampioen ’85 met de Lancia 037 als Freddy Loix, zullen aanwezig zijn.

Info & tickets: Concours d'élégance & Historic Grand Prix

Persbericht Circuit Zolder



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons