van der Horst

Rallye Weiz: Beste resultaat van Lussia Baudet in de Opel E-Rally Cup

Lyssia Baudet /Léa Sam-Caw-Freve - Opel e-Rally Cup
Lyssia Baudet /Léa Sam-Caw-Freve - Opel e-Rally Cup
Lyssia Baudet en Léa Sam-Caw-Freve startten hun samenwerking op de best mogelijke manier. Op de verraderlijke wegen van de Oostenrijkse Rallye Weiz wist de elektrische Corsa in de kleuren van het RACB National Team en Opel Team Belgium de vierde plaats in de Opel e-Rally Cup te veroveren, en de zege bij de vrouwelijke duo’s.
  • LTF
Na Duitsland, Nederland en Frankrijk was het deze keer de beurt aan Oostenrijk om gastheer te spelen voor de Opel e-Rally Cup, in het kader van de Rallye Weiz. Een wedstrijd waarvan de eerste etappe, op vrijdag 12 juli, werd getekend door de doortocht van een tornado. In het servicepark veroorzaakte dat heel wat schade, maar behalve het schrappen van de derde klassementsproef had dat verder geen gevolgen voor het verloop van de Opel e-Rally Cup. In die lastige weersomstandigheden krijgt het resultaat van Lyssia en Léa echter alleen maar meer uitstraling.

Lyssia Baudet/Léa Sam-Caw-Freve - Opel e-Rally Cup
Lyssia Baudet/Léa Sam-Caw-Freve - Opel e-Rally Cup
“Op zaterdag waren er op het parcours nog duidelijk heel wat sporen van de storm van daags voordien te merken”, stelt de jonge vertegenwoordigster van het RACB National Team. “In tegenstelling tot de KP’s van vrijdag werden die op zaterdag door heel wat veranderingen in grip gekenmerkt. Een foutje was nooit veraf, maar we zijn er in geslaagd om geen enkele misser te begaan.” Opmerkelijk, want gedurende de hele rally – die in het middengebergte werd afgewerkt – leverde het Belgisch-Franse duo een felle strijd met de duo’s die door de Franse autofederatie FFSA werden gesteund. Een duel waar onze landgenote na de tien afgewerkte klassementsritten uiteindelijk als winnaar uitkwam, met minder dan tien seconden voorsprong.

“Onze ervaring uit de Rally van de Vogezen, die we enkele weken geleden afwerkten, kwam me goed van pas”, besluit Lyssia Baudet. “Ik ben heel blij dat ik de samenwerking met Léa met een vierde plaats in deze Cup voor elektrische Corsa’s kan beginnen. Dit is dan ook mijn beste resultaat tot nu toe.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op maandag 15 juli 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons