van der Horst

Mathias Kühn: "ik wil graag een medaille voor België winnen"

Mathias Kühn
Mathias Kühn
Eind oktober staat de derde editie van de FIA Motorsport Games op het programma en simracing vormt opnieuw een onderdeel van de Olympische Spelen op vier wielen. Twee jaar geleden vertegenwoordigde Mathias Kühn ons land in Marseille en na de competitie "Road to Valencia" heeft de jongeman uit Andenne opnieuw een ticket bemachtigd om voor ons land uit te komen. Autosport.be besloot om met Kühn een virtueel kopje koffie te drinken en hem met de nodige vragen te bestoken.
Eerst en vooral proficiat met het winnen van de Road to Valencia. Had je op voorhand verwacht dat je kans maakte om dit te winnen?

"Dankuwel! Ik wist dat ik wel een kans maakte om dit kampioenschap te winnen. Daarom probeerde ik alles om dit doel te bereiken. Ik wil graag voor een tweede keer België vertegenwoordigen op de FIA Motorsport Games."

Eigenlijk was het nooit duidelijk hoe jij geselecteerd werd voor Marseille. Heb je jezelf ervoor aangemeld in 2022? En wat denk je van de manier hoe je het nu moest doen, een kampioenschap winnen om het ticket te verdienen?

Mathias Kühn
Mathias Kühn
"Dat klopt. In 2022 heb ik mij aangemeld bij de RACB om deel te nemen voor dit evenement. Ik vertelde ze over mijn vorige competities en resultaten. Ik had ook een online evenement afgewerkt waar je een hotlap moest afwerken met een Porsche op Circuit Paul Ricard. Daar vielen ook resultaten op te zien en ik was toen de beste Belg. De manier hoe het nu verlopen is, vind ik persoonlijk beter. Het toont aan dat de beste persoon ons land kan vertegenwoordigen, in plaats van gewoon te kijken naar een aanmelding en zo te kiezen. Op deze manier lijkt het mij eerlijker."

Hoe heb je het ervaren in 2022?

Mathias Kühn
Mathias Kühn
"De FIA Motorsport Games was een zeer ongeloofelijk evenement. Het aantal deelnemers was gewoon enorm, met zoveel verschillende competities rond het circuit. Zelfs het e-Sportsgedeelte waaraan ik deel nam was enorm, met echt het beste materiaal voor iedere deelnemer. Het Belgische team was ook super, met een goede verstandhouding tussen de verschillende piloten en de teammanagers. Ik denk dat wij één van de beste equipes hadden op het evenement."

Twee jaar geleden eindigde je er nog als dertiende in de finale. Wat is het doel dit jaar?

Mathias Kühn versus Yentl van Thielen
Mathias Kühn versus Yentl van Thielen
"Marseille was mijn eerste echte competitie en tot dan had ik zelfs nog nooit een voet gezet in zo'n hoogwaardige simulator als die dat daar stond. Ik racete eigenlijk met mijn stuur op mijn bureau, pedalen op de vloer en een zeer klein scherm. Ik was eigenlijk niet voorbereid om mij aan te passen aan het nieuwe apparatuur en dat in maar drie dagen. Sindsdien heb ik geïnvesteerd in een echte simulator, vergelijkbaar met wat men tijdens de Motorsport Games gebruikt en nu zal de aanpassing vele gemakkelijker gaan. Ik zou graag proberen om op zijn minst de top vijf te halen, maar het liefste zou ik graag een medaille winnen voor België!"

Foto's: Birger Meysman - Thomas Smets



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons