van der Horst

Extreme E: Schotland: E.ON Veloce Racing domineert het weekend

Kevin Hansen/Molly Taylor - E.ON Veloce Racing
Kevin Hansen/Molly Taylor - E.ON Veloce Racing
Het Extreme E seizoen heeft lang stilgelegen, maar de serie kwam afgelopen weekend weer in actie in Schotland voor de Hydro X-Prix. Daar stond er geen maat op E.ON Veloce Racing, met Kevin Hansen en Molly Taylor die op zaterdag domineerden. Ze herhaalden dit kunstje, zij het iets minder dominant, op zondag. Hiermee pakt het Zweeds-Australische duo de leiding over in het klassement van Acciona | Sainz Extreme E, dat vertegenwoordigd wordt door Laia Sanz en Fraser McConnell.
Podium 2024 Extreme E Hydro X-Prix zaterdag
Podium 2024 Extreme E Hydro X-Prix zaterdag
In tegenstelling tot vorig jaar was er minder modder in Galloways and Dumfries, maar de actie was er niet minder om. Zo was er bijvoorbeeld de spectaculaire crash van Klara Andersson van het SUN Minimeal Team, die er gelukkig zonder kleerscheuren afkwam. Uiteindelijk stond er echter geen maat op E.ON Veloce Racing. Zowel op zaterdag als zondag namen zij de leiding stevig in handen en wisten ze in de grote finale zowel Acciona | Sainz Extreme E als Andretti Altawkilat Extreme E met Timmy Hansen en Catie Munnings te verslaan voor de winst.

Johan Kristoffersson/Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson/Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
De grootste pechvogels waren Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky van Rosberg X Racing. Beide keren kon het Zweedse duo doorstoten naar de finale, maar ze moesten telkens opgeven. Hierdoor zien ze E.ON Veloce Racing en Acciona | Sainz Extreme E hun voorsprong uitdiepen. Er zijn echter nog zes races te gaan, met de volgende pas in september in Sardinië.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 14 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Schotland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons