van der Horst

6H São Paulo: Toyota pakt eerste startrij - Pole voor Sarah Bovy in LMGT3

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
In de vooravond was het Kamui Kobayashi die in de Toyota #7 de snelste tijd reed tijdens de Hyperpole en zich zo van de beste startpositie verzekerde voor de wedstrijd van morgen. Sébastien Buemi kwam iets meer dan één tiende van een seconde tekort op zijn merkgenoot maar bezorgde Toyota wel de volledige eerste startrij. Matt Campbell reed in de Porsche #5 de derde tijd, twee plaatsen voor de zuster-Porsche #6 van Kévin Estre, de leider in het kampioenschap waarop we ook Laurens Vanthoor zien.
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
Robin Frijns (WRT BMW #20) lukte het om zich tijdens de kwalificatie te verzekeren van een plaatsje in de Hyperpole, de Nederlander raakte daarin echter niet verder dan P10. Teamgenoot Dries Vanthoor was de rijder met dienst tijdens de reguliere kwalificatie, hij viel buiten de Hyperpole-boot met een veertiende chrono, meteen ook de startplaats van de WRT BMW Hypercar #15. De Peugeot #94 van Stoffel Vandoorne zagen we eveneens niet in actie tijdens de Hyperpole, Paul di Resta lukte pas de zestiende tijd.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
In LMGT3 zagen we wel een Belgisch succes, net als vorig weekend tijdens de ELMS-manche in Imola lukte Sarah Bovy een nieuwe pole positie voor de Iron Dames. Ze was in de Lamborghini #85 bijna vier tienden van een seconde sneller dan Alex Malykhin in de Manthey Porsche #92. "Geweldig om hier de pole te pakken" aldus onze landgenote. "Op het circuit van Ayrton Senna, de man die altijd tijdens de kwalificaties zo snel was. Dit voelt echt speciaal". De tweede startrij morgen is voor de beide United Autosports McLaren's. Tom Van Rompuy reed een keurige zesde tijd in de kwalificatie en was dus makkelijk door naar de Hyperpole-sessie. Daarin verzekerde hij de TF Sport Corvette #81 van de achtste startplaats. De BMW M4's van WRT vertrekken morgen als zesde (#31) en twaalfde - dat is de #46 van ondermeer Maxime Martin.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 13 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H São Paulo.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons