van der Horst

Acropolis: Katsuta gaat trio Hyundai's voor in shakedown

Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Takamoto Katsuta heeft de snelste tijd gezet op de shakedown van de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC. De Japanner was sneller dan drie Hyundai's.
Thierry Neuville (Hyundai) moest dit weerom de weg openen in Griekenland. De Belg zette als veger één van de traagste tijden neer in de eerste run en weet dus meteen wat hem wacht morgen.

Door de brekende ondergrond hielden de meeste rijders het bij één passage waardoor heel wat WRC2-rijders zich bovenaan kwam nestelen. Zo eindigden Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota) zelfs niet in de top tien.

Een handvol rijders gingen wel voor een tweede run. De tijden gingen gevoelig naar beneden. Takamoto Katsuta (Toyota) profiteerde van deze vreemde shakedown om zich bovenaan de tabel te plaatsen. Ook Hyundai stuurde de troepen nog eens de baan op. Ott Tänak (Hyundai) reed naar een tweede tijd. Dani Sordo (Hyundai) vervolledigde het podium. Thierry Neuville (Hyundai) besloot als vierde. Gus Greensmith (Skoda) was veruit de beste in WRC2.

De rally start vrijdag met een loodzware dag en eindigt zondagmiddag, na vijftien proeven, met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons