ADAC Rallye Stemweder Berg: Lyssia Baudet en Léa Sam-Caw-Freve krijgen steeds meer vertrouwen

Lyssia Baudet/Léa Sam-Caw-Freve - Opel Corsa e-Rally
Lyssia Baudet en Léa Sam-Caw-Freve hebben met hun Opel Corsa e-Rally zaterdag een 7de plaats behaald in de ADAC Rallye Stemweder Berg. In deze manche van de Opel Cup voorbehouden voor elektrische Corsa's, kon de vertegenwoordigster van het RACB National Team het verschil met de snelsten in de categorie gevoelig verkleinen.
En weer een finish voor Lyssia Baudet! Deze keer reed de jonge Belgische in de re-gio van Lübeck, in het noorden van Duitsland, een manche van de ADAC Opel e-Rally Cup.

Onze landgenote eindigde op een eervolle 7de plaats en won opnieuw de beker voor dames. De twee andere damesteams haalden de finish niet.

Met uitzondering van lichte regen die het parcours nat maakte op vrijdag, werd de wedstrijd verreden op droge wegen, met af en toe een strook goed berijdbaar onverhard als afwisseling.

"Ik heb steeds meer vertrouwen aan het stuur van de Corsa e-Rally," verklaarde de pilote van het RACB National Team bij de finish. "Het rijden met een elektrische auto in rally vergt een bijzondere techniek. Je moet omgaan met de afwezigheid van schakelmomenten, met de quasi volledige stilte van de motor en met het feit dat je de energie zo efficiënt mogelijk moet gebruiken. In het kort komt het neer op zo hard mogelijk te remmen in één keer, waarbij je toch voldoende snelheid in de wagen houdt om zo snel mogelijk uit een trage bocht of na een richtingsverandering weer op te trekken. In dat opzicht geeft de wijze waarop Léa, mijn navigatrice, en ik deze 7de plaats behaalden ons veel voldoening. In de vorige wedstrijd schommelde het verschil met de snelste tijden in de categorie vaak tussen de 1,5 en 2 seconden per kilometer. In de buurt van Lübeck hebben we het verschil kunnen verkleinen tot ongeveer 1 seconde per kilometer. In deze wedstrijd kwamen ook een paar Duitse rallyrijders aan de start voor een 'one-shot'. We eindigen op 4,8 seconden van de 6de plaats behaald door een lokale specialist met wie we de ganse rally in strijd waren."

Na een bijzonder drukke zomer gaat Lyssia Baudet nu genieten van een welverdiende break. Het programma van de pilote van het RACB National Team zal binnen minder dan een maand verder gaan in de Omloop van Vlaanderen, waar ze opnieuw de reflexen van het rijden met een rallywagen met een verbrandingsmotor zal moeten terugvinden.