van der Horst

Afspraak in Mid-Ohio voor derde Kumho FIA TCR World Tour-meeting

Maar liefst vijf Hyundai Elantra N aan de start in Mid-Ohio
Maar liefst vijf Hyundai Elantra N aan de start in Mid-Ohio
De Kumho FIA TCR World Tour doet voor het eerst Noord-Amerika aan, de derde meeting wordt op vrijdag en zaterdag afgewerkt op de Mid-Ohio Sports Car Course en kadert in de IMSA-racemeeting aldaar. Na Vallelunga en Marrakech wordt het klassement aangevoerd door Norbert Michelisz in zijn door BRC Hyundai N Squadra Corse gerunde Elantra; de Hongaar die de openingsrace in Vallelunga won, heeft een voorsprong van elf punten opgebouwd op Lynk & Co Cyan Racing-concurrent Santiago Urrutia.
  • De Swert Opticiens
Yann Ehrlacher en Nestor Girolami, de respectieve teamgenoten van Urrutia en Michelisz, volgen op amper vier punten. Esteban Guerrieri, de best geplaatste GOAT Racing Honda-rijder, is vijfde en telt twintig punten achterstand.
In tegenstelling tot teamgenoten Michelisz en Mikel Azcona die ballastvrij aan de start komen, torst Nestor Girolami 30kg extra mee. Dit is eveneens het geval voor Yann Ehrlacher. Urrutia van zijn kant krijgt het maximale 40kg compensatiegewicht mee aan boord van zijn Lynk&Co.

Yann Ehrlacher kijkt bovendien tegen een gridstraf van drie plaatsen voor de eerste race aan, wegens zijn aandeel in een incident met titelrivaal Norbert Michelisz in Race 2 in Marrakech.

IMSA-racewinnaars Harry Gottsacker en Mark Wilkins versterken het World Tour-startveld, bovenop hun inzet in de vier uur Michelin Pilot Challenge-race op zondag. Beiden vinden we terug aan het stuur van door Bryan Herta Autosport gerunde Hyundai Elantra N. 

Riley Pegram wordt dan weer de eerste vrouwelijke rijder die deelneemt aan de Kumho FIA TCR World Tour. De 19-jarige Amerikaanse rijdt op haar thuiscircuit een door het familiale Pegram Racing-team gerunde Audi RS3 LMS voor.

Oefenritten en kwalificaties worden op vrijdag afgewerkt, de beide races op zaterdag.

Startveld

Timing Mid-Ohio:

Vrijdag 7/6: 
Practice 1: 08:15 (14:15 CEST)
Practice 2: 11:25 (17:25 CEST)
Qualifying: 16:25 (22:25 CEST)
Zaterdag 8/6:
Race 1: 08:30 (14:30 CEST) live streaming
Race 2: 17:45 (23:45 CEST) live streaming

Foto: WSC/Fastclick



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op donderdag 6 juni 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons