van der Horst

Alex Dunne en Martinius Stenshorne opgenomen in McLaren Driver Development programma

Alex Dunne
Alex Dunne
MP Motorsport piloot Alex Dunne en Hitch Pulse Eight rijder Martinius Stenshorne werden deze week opgenomen in het McLaren Driver Development programma. Beide heren komen uit in de Formule 3 en zullen vanaf de Grote Prijs van Emilia-Romagna uitkomen in de Papaya kleuren.
In Imola vindt komend weekend de derde ronde van het FIA Formule 3 kampioenschap plaats. Voor Dunne en Stenshorne wordt het een speciale terugkeer naar de paddock want beide heren verdedigen nu de McLaren kleuren. Stenshorne staat na twee wedstrijden dertiende in de tussenstand, met de zege in de sprintace in Australië achter zijn naam. Dunne wist zowel in Bahrein als Austalië een keer in de punten te finishen en staat daarmee zeventiende in het kampioenschap.

Na het leuke nieuws volgde er gisteren nog een flinke domper voor Stenshorne. De Noor nam eind april deel aan een manche van het Britse GB3 kampioenschap op Silverstone. Dat, in voorbereiding op de Britse GP deze zomer waar de F3 ook in actie komt. Zijn deelname aan de wedstrijd in Silverstone komt hem echter duur te staan want het is voor piloten verboden om deel te nemen aan andere wedstrijden op circuits waar de Formule 3 in datzelfde seizoen nog een wedstrijd moet afwerken. Stenshorne vroeg geen toestemming aan de promotor en de FIA en krijgt als gevolg een startverbod voor de F3 wedstrijd op Silverstone. Ook Nikola Tsolov is hetzelfde lot beschoren, de Bulgaar zal er omwille van dezelfde reden niet bij zijn in Spa-Francorchamps.

Foto: Alex Dunne Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 17 mei 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons