van der Horst

American Festival: Finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux op Circuit Zolder.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Het seizoen loopt alweer op zijn einde en ook in de Porsche Endurance Trophy Benelux worden dit weekend de laatste prijzen van het seizoen verdeeld. De kampioenen die zijn sinds de buitenlandse uitstap naar de Franse Elzas bekend, met Jan Lauryssen en Dylan Derdaele, maar het gevecht om de ereplaatsen is nog helemaal open. Diverse teams komen nog voor de zilveren en bronzen medaille in aanmerking en om te weten wie waar zal eindigen, moeten we wachten tot iets na vijven op zondag.
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Vooraan is de situatie duidelijk, de kampioenen Dylan Derdaele en Jan Lauryssen zorgden er in Frankrijk, bij de voorlaatste race van het seizoen al voor dat Belgium Racing voor het tweede seizoen op rij in de prijzen valt, en het snelle duo gaat duidelijk op zoek naar een derde seizoenzege. Bovendien zet Belgium Racing een tweede Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in, en dat voor Michael Cool en Sacha Norden, die hun teamgenoten moeten bijstaan in de strijd om de algemene Belgische uithoudingstitel. In het nationale uithoudingskampioenschap Belcar leiden Dylan Derdaele en Jan Lauryssen en uiteraard willen zij met Porsche de titel naar Lommel halen.

Strijd om het eremetaal

YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Er staan zondag nog heel wat andere Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – aan de start en onder hen YDM-Racing en MM Racing, twee teams die nog zicht hebben om respectievelijk de zilveren en bronzen medaille in de eindstand van de Porsche Endurance Trophy Benelux binnen te halen. Evren Yondem en Jarne Geussens (YDM-Racing) moeten voor het zilver negentien punten goedmaken op Filip Teunkens (Q1 Trackracing), of minimaal een tweede plaats behalen, met een snelste ronde en/of een polepositie als bonus. Mick, Tom en Steve Meurrens (MM Racing) maken dan weer kans op de derde plek in het kampioenschap, net als Arthur Peters en Kenny Herremans (Tip Top Racing by NGT). Dat laatste duo verzekerde zich met de Porsche Cayman GT4 RS Clubsport al eerder van de titel in de klasse GTB van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. Ook Wim Meulders en Rik Renmans (Speedlover) kunnen mathematisch nog naar de derde plek opschuiven. Zij krijgen in hun Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – dit weekend ondersteuning van Gilles Renmans, de zoon van Rik.

Last but not least zakt ook Saber Management Racing naar Circuit Zolder af, met een Porsche Cayman GT4 RS Clubsport voor Denis Vanmol en Julien Hody.

Zaterdag om 9u05 start de vrije training (45 minuten) van de slotrace van het Belcar Endurance Championship, terwijl de kwalificatie zaterdag om 15u00 van start gaat en dat ook over 45 minuten. De race, traditiegetrouw over 125 minuten, krijgt dan weer groen licht om 15u25 op zondag, met een finish om 17u30.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 10 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons