van der Horst

Rally van Marokko: Koen Wauters amuseert zich

Koen Wauters/Kurt Keysers - Toyota Hilux
Koen Wauters/Kurt Keysers - Toyota Hilux
De voorlaatste etappe van de Rally van Marokko was een snelle etappe, tot groot jolijt van Koen Wauters die zich achter het stuur van zijn Toyota amuseerde. De doelstelling om 300 km binnen de 4 uur af te werken werd net niet gehaald, maar dat drukte de pret niet. Al was er achteraf een tikkeltje ontgoocheling omdat één waypoint net niet gevonden werd en er dus een straftijd van 15 minuten volgde. De 72e plaats algemeen werd op die manier de 80e plaats algemeen, goed voor 29e plaats bij de wagens. In het klassement 58e plaats algemeen en 26e wagen.
Tijdens de vierde etappe werd het aantal verbindingskilometers beperkt tot 61 km en was er een rit uitgestippeld van 312 km. “Net als gisteren voelde ik me ook vandaag in mijn sas. We zijn goed begonnen aan wat toch wel een snelle, en bij momenten verraderlijke etappe was”, zegt Koen Wauters vanuit het bivak in Bouârfa. “De putten waren door de regen fel uitgespoeld en scherper en dieper als aangekondigd. Komt daarbij dat het parcours veel werd afgesneden waardoor sommigen zich onaangenaam hebben laten verrassen. We reden snel maar waren wel bij de pinken. Het was wreed plezant vandaag. Alleen sta ik elke dag met open mond te kijken hoe die kleine buggy’s, die SSV’s, tegen zo’n hoge snelheden over dat cassant parcours vliegen. Meestal komt dat allemaal goed, maar af en toe zie je er toch enkelen in de fout gaan. Gelukkig dat wij daar gespaard van zijn gebleven.”

Koen Wauters
Koen Wauters
Behalve rijden moet er ook genavigeerd worden. “En daarvoor kan ik rekenen op mijn copiloot Kurt Keysers. Hij doet dat uitstekend. Hier in Marokko rijden we voor het eerst samen. Kurt doet dat goed en rustig. Hij is daar heel erg mee bezig en wil alle waypoints vinden. Maar vandaag was er eentje die zowat verborgen zat en afweek van wat er in het roadbook stond. Nogal wat rijders hebben daar tijd verloren door lang te zoeken om het dan op het einde wel of niet te vinden. In ons geval hebben we daar tien minuten liggen zoeken, om het dan niet te kunnen afvinken. Mja, dat was toch wel een ontgoocheling voor Kurt. En ik snap dat. Maar hij moet ook al het goede onthouden. We rijden hier voor de allereerste keer op WK-niveau. Alles is anders, groter, moeilijker dan wat wij op ons niveau gewoon zijn. Die 15 minuten straftijd zijn zuur, maar ook niet meer dan dat”, besluit Koen Wauters.

Persbericht De Broodplank



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally raid op donderdag 10 oktober 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons