van der Horst

Assen: Hans Weijs (Hans Weijs Motorsport) wint beide zeer verschillende races van de Porsche Sprint Challenge Benelux

Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Assen
Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Assen
De derde van vijf manches van de Porsche Sprint Challenge Benelux bracht de deelnemers en teams naar het noorden van Nederland en meer bepaald naar het indrukwekkende TT Circuit Assen. Het was Hans Weijs die in de kleuren van Hans Weijs Motorsport tweemaal naar winst reed, terwijl Niels Troost (Team GP Elite) als leider in het kampioenschap de zomerpauze intrekt, alvorens de serie op vrijdag 6 september een bezoek aan de Belgische Ardennen brengt voor de vierde afspraak van het seizoen.
  • Skylimit Events
Hans Weijs - Hans Weijs Motorsport
Hans Weijs - Hans Weijs Motorsport
In Assen werden de kwalificaties van de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux net voor de middag afgewerkt, met poleposities voor Niels Troost en Hans Weijs. Mees Muller was tweemaal de snelste in de klasse ‘GT4 RS’ en Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite) deed het als snelste in beide sessies in de ‘GT4 RS AM’. Lennart Hiemstra en Nick Drogtrop, beide voor Triple & Crown Racing, verdeelden de poleposities in ‘992 AM’.

De eerste race van woensdag 10 juli was een heel leuk kijkstuk waarbij de weersomstandigheden hun woordje meespraken. Een stevige bui net voor de start van de race zorgde voor zeer nat asfalt, maar regenen deed het niet meer bij de start zelf. Daarom kozen Niels Troost (Team GP Elite), Mees Muller, Tyler Eaton (RFF Motorsport) en G. King (W.D.P. Racing) voor slicks, terwijl Michael Cool (Belgium Racing) het op oudere regenbanden deed. Hans Weijs, op regenbanden, nam op het doorweekte circuit de beste start, weerstond eerst aan de druk van Cool die mooi kwam opzetten en kon op een volledig droog circuit uiteindelijk Niels Troost voor enkele seconden afhouden. 

Halverwege de race was de baan al droog, wat het echt moeilijk maakte”, aldus Weijs, “maar we haalden het nipt en dat na echt een zeer leuke wedstrijd.”

Wij kwamen inderdaad één ronde te kort, anders hadden we kunnen winnen”, klonk het dan weer bij kampioenschapsleider Niels Troost die tweede werd. “Het scheelde geen haar.”

Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Assen
Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Assen
Weijs won dus voor Troost en Cool, terwijl Mees Muller knap als vierde over de meet kwam en meteen de klasse ‘GT4 RS’ won. Hij deed het voor Tyler Eaton en Belle Rappange (Team GP Elite). Lennart Hiemstra won dan weer de klasse ‘992 AM’, voor Philippe Wils (Speedlover) en Alfred Lenferink (Hans Weijs Motorsport). G. King tot slot was de beste in de klasse ‘GT4 RS AM’, voor Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite) en Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing).

Weijs en Muller tweemaal, mooi debuut van Nick Drogtrop

De tweede race zorgde alvast niet voor kopbrekens over het rubber en op een kurkdroge piste reed Hans Weijs naar de dubbel, opnieuw voor Niels Troost en de sterk debuterende Nick Drogtrop (Triple & Crown Racing), die meteen de klasse ‘992 AM’ won.

“Ik voelde me meteen erg goed in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en ben heel blij dat mijn debuut zo verlopen is. Een woord van dank aan mijn vennoot in het team Lennart Hiemstra, zonder wie dit debuut niet mogelijk was”, aldus Nick Drogtrop in de kleuren van Triple & Crown Racing.

Drogtrop haalde het in zijn klasse voor Philippe Wils en Alfred Lenferink. Michael Cool reed tussen Drogtrop en Wils naar de vierde plek algemeen. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Troost nog steeds de debatten.

In de klasse ‘GT4 RS’ was de zege ook voor de winnaar van race 1, met name Mees Muller en hij deed dat voor Dino van der Geest (Team GP Elite) en Tyler Eaton. Menno van de Grijspaarde tot slot was de beste in de ‘GT4 RS AM’, voor G. King en Bas Barenbrug.

De Porsche Sprint Challenge Benelux gaat er nu even tussenuit voor een zomerpauze en is er terug op vrijdag 6 september op het wereldvermaarde circuit van Spa-Francorchamps.

Persbericht Porsche Sprint Challenge Benelux

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 11 juli 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons