van der Horst

Bahrein wintertesten: dag 1: Mercedes en Ferrari OK - Renault KO

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Na de catastrofaal verlopen wintertestsessie in Jerez beloofde Renault beterschap voor de volgende testdagen die deze week plaatsvinden in Bahrein. Na dag 1 op het circuit van Sakhir kunnen wij alleen maar besluiten dat de Franse constructeur zijn motor nog steeds niet op punt heeft en dat in tegenstelling tot Mercedes. De wagens uitgerust met de Duitse motor maalden hun rondjes af zonder problemen en het is dan ook niet verwonderlijk dat een Duitse motor de tabellen op het einde van de dag aanvoert. Niet Hamilton maar Nico Hülkenberg met zijn Force India-Mercedes zette de snelste dagtijd neer. Ook Ferrari presteerde goed met een tweede tijd voor Fernando Alonso.
  • Skylimit Events
Nico Hülkenberg - Force India
Nico Hülkenberg - Force India
De Renault-armada kreeg in Bahrein eindelijk versterking van het Lotus team, maar het mocht niet baten, de problemen bleven de teams uitgerust met de Franse krachtbron teisteren. Sebastian Vettel kreeg zijn Red Bull in de morgen niet aan de praat en kwam slechts tegen de middag de baan op. In de namiddag moest hij al snel zijn wagen aan de kant zetten met elektrische problemen; gevolg: een schamele 14 afgelegde ronden op de piste en een vijfde tijd op 3.5 seconde van de chrono van Hülkenberg. Lotus dat voor de eerste maal zijn E22 met dubbele neus officieel inzette kwam nog minder ver, amper 8 ronden reed Romain Grosjean alvorens de batterij van de bolide het begaf. De Toro Rosso met Daniil Kvyat kwam zelfs niet verder dan 5 ronden. Eigenaardig genoeg bleef Caterham wel gespaard van problemen en het achterhoedeteam zag Robin Frijns 68 ronden afmalen.

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Mercedes en Ferrari hebben hun nieuwe turbomotor blijkbaar wel onder de knie. Bij Mercedes legden alle wagens, op de Williams van Massa na die brandstoftoevoer problemen kende,  rustig tientallen ronden af. Nico Hülkenberg topte dan ook de tabellen met zijn Force India en Lewis Hamilton (Mercedes) en Kevin Magnussen klokten af met respectievelijk de derde en vierde tijd. Ook bij Ferrari heerste er een opperbeste stemming na de eerste testdag, Fernando Alonso legde 64 ronden af en strandde op minder dan een seconde van de beste tijd van Hülkenberg. Ook Sutil in de Sauber-Ferrari bleef gespaard van onheil, maar Marussia was op de sukkel en beperkte zich tot 3 afgelegde ronden.

Bahrein wintertesten: Tijden dag 1:

01. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) – 1:36.880 (78 ronden)
02. Fernando Alonso (Ferrari) – 1:37.879 (64 ronden)
03. Lewis Hamilton (Mercedes) – 1:37.908 (74 ronden)
04. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) – 1:38.295 (81 ronden)
05. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) – 1:40.224 (14 ronden)
06. Adrian Sutil (Sauber-Ferrari) – 1:40.443 (82 ronden)
07. Robin Frijns (Caterham-Renault) – 1:42.534 (68 ronden)
08. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault) – 1:44.346 (5 ronden)
09. Romain Grosjean (Lotus-Renault) – 1:44.832 (8 ronden)
10. Felipe Massa (Williams-Mercedes) - geen tijd (5 ronden)
11. Jules Bianchi (Marussia-Ferrari) - geen tijd (3 ronden)  

Foto's: Ferrari, Sahara Force India, Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 19 februari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons