van der Horst

Baku: Richard Verschoor wint ingekorte race

Richard Verschoor - Trident
Richard Verschoor - Trident
Richard Verschoor (Trident) heeft de formule 2 hoofdrace te Baku gewonnen. Een hevige crash bij de start tussen drie wagens maakte dat de race stilgelegd werd en pas 40 minuten later herstart werd. Daarop besloten de organisatie om de wedstrijd in te korten tot een sprintrace over 30 minuten. Verschoor, die van op de pole was vertrokken won voor Victor Martins (ART GP) en Andrea Kimi Antonelli (Prema). Amaury Cordeel (Hitech) startte als achttiende en sloot de race af op de twaalfde plaats.
  • De Swert Opticiens
Kush Maini (Invicta Racing) bleef steken op de grid en Oliver Goethe en Pepe Marti konden de stilstaande wagen niet ontwijken. De wagens raakten zwaar beschadigd maar gelukkig bleven de piloten ongedeerd. De race werd onmiddellijk stil gelegd en pas 40 minuten later achter de safety car herstart. Verschoor die vooraan startte kwam 30 minuten later als eerste over de lijn, maar aangezien geen 75 percent van de voorziene afstand afgelegd werd, werden ook niet de volledige punten toegekend.

Ook op het einde van de race kwam de safety car nogmaals op de piste na een sortie van Gabriele Mini (Prema). Pas in de laatste ronde werden de wagens weer losgelaten. Gabriel Bortoleto (Invicta) finishte als vierde en neemt de leiding in de tussenstand over van Isack Hadjar die pas veertiende werd en geen punten scoorde. Joshua Dürksen (AIX Racing) sloot de top vijf af. Paul Aron (Hitech) pakte de zesde plaats en werd in het klassement gevolgd door Luke Browning (ART GP), Jak Crawford (DAMS), Dennis Hauger (MP Motorsport) en Christian Mansell (Trident).

Foto: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 15 september 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons