van der Horst

Barcelona: Reinhard Kofler en Martin Koch pakken de titel in de GT2 European Series

Reinhard Kofler/Martin Koch - MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow GT2
Reinhard Kofler/Martin Koch - MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow GT2
Een zevende plaats in de eerste race en een derde plaats in de tweede race in Barcelona waren voldoende om Reinhard Kofler en Martin Koch (MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow GT2) de titel in de Pro-Am klasse van de GT2 European Series te pakken. In de Am klasse ging de titel naar Philippe Prette (LP Racing Maserati GT2).
Mauro Calamia/Roberto Pampanini - Dinamic Motorsport Maserati MC20 GT2
Mauro Calamia/Roberto Pampanini - Dinamic Motorsport Maserati MC20 GT2
Op een natte piste behaalden Mauro Calamia en Roberto Pampanini (Dinamic Motorsport Maserati MC20 GT2) hun eerste zege in de serie. Pas als tiende gestart wist de Maserati zich op te werken naar de eerste plaats om aan de meet nipt de NM Racing Team Mercedes-AMG GT2 van Jörg Viebahn en Andy Cantu achter zich te houden. De laatste podiumplaats ging naar de RTR Projects KTM X-Bow GT2 van Lennart Marioneck en Matej Homola. De zege in de Am klasse was voor de Akkodis ASP Mercedes-AMG GT2 van Jean-Luc Beaubelique en Gilles Vannelet. Zij werden tevens zesde algemeen.

Op zondag was het de beurt aan Andy Cantu en Jorg Viebahn (NM Racing Team Mercedes-AMG GT2) om hun eerste zege in de serie te behalen. Zij haalden het na een duel met de RTR Projects KTM X-Bow GT2 van Lennart Marioneck en Matej Homola. Met de derde plaats verzekerden Reinhard Kofler en Martin Koch zich van de titel. Na de opgave van zijn concurrenten kom Prette oprukken naar winst en de titel in de Am klasse.

Foto's: GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op zondag 13 oktober 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons