van der Horst

NASCAR Finals Zolder: Grandioos slotakkoord voor PK Carsport… en nu al uitkijken naar de volgende titelkans

Zege voor PK Carsport
Zege voor PK Carsport
Met een schitterende overwinning in de slotmanche van het Belcar Endurance Championship wist Bert Longin een prachtig punt achter het competitieve gedeelte van zijn autosportloopbaan te zetten. Samen met Peter Guelinckx en Stienes Longin reed hij met de #1 PK Carsport Audi R8 LMS GT2 zegevierend over de streep. Heel veel tijd om na te genieten is er evenwel niet voor Longin sr.: zoon Stienes strijdt volgend weekend in Monza om de titel in de GT Cup Europe.
  • Dreamdrive
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Zondag, iets na half zes, Circuit Zolder. Peter Guelinckx rijdt aan het stuur van de #1 PK Carsport Audi R8 LMS GT2 onder luid gejuich en met bijna vijftig seconden voorsprong als eerste over de finishlijn van de laatste wedstrijd van het 2024 Belcar Endurance Championship.

Op de pitmuur schreeuwen Stienes en Bert Longin het uit. Vooral voor laatstgenoemde was het een passende afsluiter van een emotionele roetsjbaan waar hij tijdens het laatste weekend van zijn competitieve autosportcarrière leek op te zitten.

Bert Longin
Bert Longin
Met een pole positie, snelste wedstrijdronde en klinkende overwinning na een dominante prestatie werd dat slotakkoord alle eer aangedaan. Dat die zege net niet genoeg was om de Belcar-titel te veroveren, daar viel niemand over. Met reden, want met acht Belcar-titels – en zeven overwinningen in de 24 Uur van Zolder – heeft Bert Longin al een indrukwekkend aantal trofeeën om af te stoffen.

Het Zolderse weekend werd bovendien extra gekleurd door een grote opkomst, en met vijfduizend vlaggetjes werd Longin bovendien ook nog een keer extra geëerd. Teamgenoten, tegenstanders, fans, sponsors en pers, allemaal stonden ze in de rij om Bert Longin te eren voor een fantastische carrière.

Stienes Longin-
Stienes Longin-
Maar de Longins zouden de Longins niet zijn mocht er al niet aan de volgende uitdaging worden gedacht. Die komt er volgend weekend al, met de slotmanche van de GT Cup Europe. Met een Porsche van Q1 Trackracing, een wagen die hij deelt met Nicolas Saelens, staat Stienes Longin in zijn debuutjaar in het kampioenschap op de tweede plaats in de tussenstand, onder andere dankzij overwinningen in Portimao en Le Castellet. Met het verrekenen van de schrapresultaten bedraagt de kloof met Ferrari-duo Velasco-Ludwig slechts negen punten.

Met nog 30 punten te behalen maken Stienes en Nicolas dus zeker nog aanspraak op de titel. Stienes zal er dan ook alles aan doen om nog een extra kers op de feesttaart van de familie Longin te plaatsen. De races op zaterdag (17u30) en zondag (16u30) zijn live te volgen op het YouTube kanaal van het kampioenschap.

Persbericht RaceMail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 14 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons